Αυτό που έκανε στην Αρένα και αυτό που έδειξε στο γήπεδο το ΑΠΟΕΛ, ήταν το πιο πειστικό μήνυμα. Μέχρι τώρα, βλέπαμε και γράφαμε για μία ομάδα η οποία ναι μεν διατηρείται στο κόλπο του τίτλου, αλλά χωρίς πειστικές εμφανίσεις.
Λέγαμε και γράφαμε επίσης, ότι «ευνοήθηκε» από τον κύκλο των…εύκολων αγώνων, αλλά όταν πας στην έδρα της ΑΕΚ και επιβάλλεσαι σχεδόν απόλυτα, συνδυάζοντας μία σπουδαία απόδοση με αντίστοιχη νίκη τότε μπορούμε πλέον να πούμε και να γράψουμε, ότι αν αυτή η ομάδα συνεχίσει από εκεί που τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ, τότε έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει με καλές πιθανότητες την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το εξαιρετικό αγωνιστικό δείγμα και των 16 ποδοσφαιριστών αποτελεί ότι καλύτερο για να μπορεί κάποιος να μιλά πλέον με απαιτήσεις.
Όταν λέμε εξαιρετικό δείγμα, το εννοούμε στον απόλυτο βαθμό. Και σημειώστε επίσης, ότι το ΑΠΟΕΛ πήγε στην Αρένα με μία σημαντική απώλεια της τελευταίας στιγμής του ήταν αυτή του Σαρφό και είχε εκτός αποστολής άλλους δύο ποδοσφαιριστές τον Ντβάλι και το Γουίλσον.
Ενώ, μπήκε στο γήπεδο και ο 19χρονος Στέλιος Βρόντης και είχε άλλο ένα 19χρονο (βλέπε Ζέφτε Βιτάλ) σε πρόσωπο του αγώνα.
Είναι γεγονός επίσης, ότι η σπουδαία νίκη πάνω στην ΑΕΚ που διατηρεί την ομάδα στην 1η θέση, έχει δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στον κόσμο και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις στα ΜΚΔ αμέσως με το τέλος του αγώνα.
Γίνεται αντιληπτό, ότι ο κόσμος είναι πλέον αυτός που θα κληθεί να «ασφαλίσει» την ομαλή λειτουργία της ομάδας του.


Γιατί, είναι αντιληπτό και παραδεχτό από τη διοίκηση, ότι διεξάγεται καθημερινά αγώνας οικονομικής επιβίωσης.
Το να…τρέχει κάθε μήνα μία διοίκηση για να βρει 800 χιλιάδες ευρώ, δεν είναι ότι καλύτερο και δεν είναι ότι πιο εύκολο.

Μπροστά λοιπόν σε αυτή την πορεία που ακολουθεί η ομάδα, ο μοναδικός σταθερός σύμμαχος είναι ο φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ,
Όχι βέβαια για να συνεισφέρει κάθε μήνα 800 χιλιάδες ευρώ, αλλά για να βοηθήσει στο βαθμό που μπορεί.
Η επιστροφή στα γήπεδα και συγκεκριμένα στο ΓΣΠ είναι μία εύκολη υπόθεση για τον ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ.
Συν επίσης η ανταπόκριση στο βαθμό που μπορεί για να συνεισφέρει περεταίρω οικονομικά.
Αυτή την στιγμή, δεν έχει καμία αξία να ψάχνει κάποιος το γιατί υπάρχει μία τεράστια οικονομική τρύπα.
Αξία και σημασία έχει, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα μίας ομάδας που μπαίνει στο γήπεδο και δείχνει (για την ώρα τουλάχιστον) να μην ασχολείται με τις όποιες εκκρεμότητες παρά μόνο να δίνει τον καλύτερο της αγωνιστικό εαυτό και να χαρίζει σπουδαίες νίκες στον κόσμο.