Mπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο και να «κλειδώσουν» την πρωτιά στους ομίλους τους, ενώ Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Νάπολι στοχεύουν σε ένα ακόμα βήμα προς την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι 
Οι Βαυαροί είναι μια από τις ομάδες που έχουν πετύχει το απόλυτο ως τώρα στους ομίλους καθώς έχουν πάρει τους τρεις βαθμούς και στις τρεις αγωνιστικές αν και σε κάποια από τα παιχνίδια της, ειδικά κόντρα στην Γαλατασαράι στην Τουρκία, παραλίγο να… πέσει θύμα έκπληξης. Από την άλλη, η τουρκική ομάδα έχει… ποικιλία στα αποτελέσματά της, με μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα, έχει ελπίδες για πρόκριση, αλλά θα πρέπει να πάρει κάτι από την αναμέτρηση στο Μόναχο.  Ο Τόμας Τούχελ δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα, εκτός αυτών των τραυματιών Ματάις Ντε Λιχτ και Ραφαέλ Γκερέιρο. «Οι τουρκικές ομάδες έχουν προκριθεί από τη φάση των ομίλων πέντε φορές. Οι τρεις ανήκουν στη Γαλαταταράι. Πιστεύω στους παίκτες μου, φάνηκε και στην Κωνσταντινούπολη πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως είναι η Μπάγερν. Θέλουμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα και να πάμε ακόμη καλύτερα, παίρνοντας αποτέλεσμα αυτή τη φορά» δήλωσε ο προπονητής των Τούρκων, Οκάν Μπουρούκ.

Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η Κοπεγχάγη στάθηκε πολύ καλά στο Μάντσεστερ την προηγούμενη αγωνιστική και παραλίγο να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά τελικά η Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Χάρι Μαγκουάιρ και στην απόκρουση πέναλτι του Αντρέ Ονάνα στις καθυστερήσεις. Οι Δανοί έχουν ένα βαθμό μέχρι τώρα, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί καθώς η διαφορά με τη Γαλατασαράι και τους «κόκκινους διαβόλους» είναι μικρή και έχουν τα δύο από τα τρία παιχνίδια που απομένουν στην έδρα τους. Σημαντική απουσία είναι αυτή του έμπειρου επιθετικού Αντρέας Κορνέλιους. Από την άλλη, οι Άγγλοι παραμένουν σε προβληματική κατάσταση εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων καθώς νίκησαν δύσκολα τη Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ και οι εντάσεις με τον Έρικ Τεν Χαγκ και τους παίκτες του δεν λύνονται.«Η Κοπεγχάγη έχει το δικαίωμα να αισθάνεται φαβορί, αλλά θα προσεγγίσουμε το ματς με αυτοπεποίθηση και θέλουμε να νικήσουμε» είπε ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος μάλλον θα έχει στο αρχικό σχήμα τους Μάρκους Ράσφορντ και Ραφαέλ Βαράν.

Άρσεναλ-Σεβίλλη
Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση σε έναν όμιλο που παραμένει… ανοιχτός. Οι «Κανονιέρηδες» είναι στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς και έχουν… προίκα το διπλό στην Ανδαλουσία την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Μάρτιν Όντεργκααρντ εξακολουθεί να μην είναι σε καλή κατάσταση, αλλά λογικά θα ξεκινήσει, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Έντι Ενκέτια. Παραμένει προβληματική η εικόνα της Σεβίλλης, από την άλλη, παρά την αλλαγή προπονητή, που δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα ως τώρα. Η ήττα από την Άρσεναλ την κράτησε στους δύο βαθμούς, αλλά έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης ακόμα και αν ηττηθεί απόψε, αν κάνει δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν. Νίλαντ και Ακούνια θα είναι οι απόντες για τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Αϊντχόφεν-Λανς 
Η Αϊντχόφεν έφυγε με ισοπαλία από την «καυτή» έδρα της Λανς (1-1), σε ένα παιχνίδι το οποίο στιγματίστηκε από τα πολλά επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.  Έπειτα από τρεις αγωνιστικές ισοβαθμεί στην τελευταία θέση του ομίλου με τη Σεβίλλη και ξέρει ότι μόνο με νίκη απόψε θα έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στους «16». «Ελπίζω οι παίκτες να έμαθαν πράγματα από το παιχνίδι στη Γαλλία. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες διάκρισης στον όμιλο, θα πρέπει να κερδίσουμε τη Λανς» είπε ο προπονητής Πέτερ Μποζ. Η Λανς παρά την απειρία της εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και είναι μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ότι παραμένει αήττητη για εννέα επίσημα παιχνίδια. «Είναι εξαιρετικό το ότι αρχίζουμε τον δεύτερο γύρο του ομίλου με πέντε βαθμούς» σχολίασε ο τεχνικός των Γάλλων, Φρανκ Εζ, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Νάπολι-Ουνιόν Βερολίνου 
Δύο νίκες σε τρία παιχνίδια έχουν οι Ιταλοί, που θέλουν κόντρα στην αδύναμη ομάδα του ομίλου να «κλειδώσουν» την πρόκριση με μια νίκη. Ο Ρούντι Γκαρσιά και οι παίκτες του ξέρουν ότι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, το διαπίστωσαν και στο Βερολίνο, όπου χρειάστηκαν ένα γκολ του Ρασπαντόρι για να πάρουν τη νίκη με 1-0. Δεν έχει νίκη η Νάπολι στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Από την άλλη, η Ουνιόν δείχνει την απειρία της στην Ευρώπη, αν και στάθηκε όσο καλύτερα μπορούσε και κόντρα στη Νάπολι και στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Έχουμε αποφασίσει να περπατήσουμε μαζί αυτό το επίπονο μονοπάτι. Η μάχη της παραμονής είναι ένας μαραθώνιος και όχι σπριντ. Είδα μία ομάδα που ξεκίνησε αυτόν το μαραθώνιο» σχολίασε ο προπονητής Ουρς Φίσερ, ο οποίος στηρίζεται μέχρι νεοτέρας.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπράγκα
Με τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, η «βασίλισσα» είναι ήδη το αφεντικό του ομίλου και απόψε έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει πρόωρα την πρόκρισή της. Βέβαια, στο παιχνίδι με την Μπράγκα στην Πορτογαλία μπορεί να νίκησε με το οριακό 2-1, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα από τους αντιπάλους της. . Με ενοχλήσεις έκανε προπόνηση ο Τζουντ Μπέλινγχαμ, μπήκε στην αποστολή, αλλά δεν αποκλείεται να πάρει ανάσες. Η Μπράγκα έχει ήδη τρεις βαθμούς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, ήταν ανταγωνιστική απέναντι και στη Ρεάλ και στη Νάπολι παρά τις ήττες της και γενικά η πορεία της στους ομίλους μπορεί να χαρακτηριστεί θετική. Είναι, βέβαια, δύσκολο έως ακατόρθωτο να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει θέση στην πρώτη δυάδα, αλλά η τρίτη θέση παραμένει ο στόχος για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Σοσιεδάδ-Μπενφίκα 
Με τη νίκη επί της  Μπενφίκα την προηγούμενη αγωνιστική η Σοσιεδάδ έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης. Είχαν προηγηθεί το εντός έδρας 1-1 με την Ίντερ και το εκτός έδρας τρίποντο επί της Σάλτσμπουργκ (0-2). Έτσι, αν οι Ισπανοί νικήσουν σήμερα και πάλι τους Πορτογάλους και η Ίντερ περάσει με διπλό από την Αυστρία, «κλειδώνουν» οι δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και πια θα μένει να ξεκαθαριστεί η πρωτιά. Η Μπενφίκα απογοητεύει στους ομίλους, έχει μείνει τελευταία έχοντας τρεις ήττες. Αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της για να συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργαμώσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει σήμερα τη νίκη.

Σάλτσμπουργκ-Ίντερ 
Θεωρητικά δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού βρίσκεται πίσω και από τη Σοσιεδάδ και την Ίντερ, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος η Σάλτσμπουργκ θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Στο Μιλάνο στάθηκαν πολύ καλά οι Αυστριακοί, έχασαν μεν με 2-1, αλλά θέλουν να… πατήσουν σε αυτή την εμφάνιση για να πάρουν κάτι κόντρα στους «νερατζούρι». Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ προέρχεται από νίκη 2-1 στο Μιλάνο κόντρα στη Σάλτσμπουργκ. Η Ίντερ με νίκη εξασφαλίζει από απόψε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κάτι που φυσικά θα ήθελε για να μείνει πιο συγκεντρωμένη στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Με ισοπαλία οι «νερατζούρι» εξασφαλίζουν την τρίτη θέση, αλλά εννοείται πως αυτό δεν τους αρκεί.

Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:
1ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι
22:00 Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπάγερν  9
Γαλατασαράι   4
Μάντσεστερ Γ. 3
Κοπεγχάγη   1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
22:00 Άρσεναλ-Σεβίλλη
22:00 Αϊντχόφεν-Λανς

Άρσεναλ     6
Λανς    5
Σεβίλλη    2
Αϊντχόφεν   2

3ος ΟΜΙΛΟΣ
19:45 Νάπολι-Ουνιόν Βερολίνου
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπράγκα

Ρεάλ Μ 9
Νάπολι  6
Μπράγκα 3
Ουνιόν Βερ.  0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
19:45 Σοσιεδάδ-Μπενφίκα
22:00 Σάλτσμπουργκ-Ίντερ

Σοσιεδάδ    7
Ίντερ     7
Σάλτσμπουργκ 3
Μπενφίκα   0