Το ΑΚΕΛ μέσω ανακοίνωσης του καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την στάση της στον ΟΗΕ επί του Ψηφίσματος για εκεχειρία στη Γάζα. «Η κυπριακή κυβέρνηση επέλεξε να τηρήσει αποχή την ώρα που άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο στήριξαν την έκκληση για κήρυξη εκεχειρίας», τονίζει, μεταξύ άλλων.
Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ
Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός έχει κλιμακώσει την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψες με μεγάλη πλειοψηφία (120 υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές) ψήφισμα με το οποίο ζητά την άμεση κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας και την απρόσκοπτη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Εντούτοις, η κυπριακή κυβέρνηση επέλεξε να τηρήσει αποχή την ώρα που άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο στήριξαν την έκκληση για κήρυξη εκεχειρίας.
Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη οφείλει να δώσει αμέσως απαντήσεις στον κυπριακό λαό για την στάση της. Δεν έχει άποψη για την ανάγκη να τερματιστεί η αιματοχυσία στη Γάζα; Δεν έχει θέση η κυβέρνηση της Κύπρου όταν η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών του πλανήτη ζητά να τερματιστεί η δολοφονία χιλιάδων αμάχων;
Η στάση αυτή εκθέτει την Κύπρο, ακυρώνει την αξιοπιστία της διεθνώς και ταυτόχρονα, θέτει την κυβέρνηση της χώρας στην πλευρά όσων συγκαλύπτουν την εξελισσόμενη εθνοκάθαρση σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.