Το απόγευμα της Δευτέρας (2/10) οι Μπακς άνοιξαν τη σεζόν με την καθιερωμένη media day, με τις συζητήσεις παραγόντων, προπονητή και παικτών με τους εκπροσώπους του Τύπου. Στο Μιλγουόκι ταξίδεψαν δημοσιογράφοι από πολλά μέρη των ΗΠΑ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει πολλές ενδιαφέρουσες ατάκες. Μία από αυτές, ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση, κυρίως σε όσους δεν παρακολούθησαν το stream του οργανισμού και δεν είδαν τις γκριμάτσες του.
«Το να υπογράψω τώρα επέκταση συμβολαίου δεν βγάζει νόημα. Τα λεφτά δεν είναι σημαντικά. Τα πάρα πολλά λεφτά είναι. Οπότε θα υπογράψω του χρόνου. Δεν είναι λογικό να το κάνω τώρα» ήταν η κουβέντα του Greek Freak.
Τι εννοούσε; Ότι θα περιμένει το καλοκαίρι του 2024 για να βάλει την υπογραφή του σε επέκταση, ώστε να εξασφαλίσει ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσό από αυτό που μπορεί να πάρει φέτος. Επειδή ο Αντετοκούνμπο έχει συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια, μπορεί να υπογράψει τριετή επέκταση αντί ενός ποσού ανάμεσα στα 170 και τα 185 εκατομμύρια δολάρια. Το καλοκαίρι του 2024, αντίθετα, θα εξασφαλίσει ένα ποσό από 235 έως 260 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος τετραετίας.
Τα ποσά δεν μπορούν να υπολογιστούν με μεγάλη ακρίβεια, καθώς θα εξαρτηθούν από την αύξηση του salary cap, σίγουρα όμως ο Γιάννης δεν είχε κανέναν λόγο να υπογράψει φέτος extension με τους Μπακς από τη στιγμή που του χρόνου, τέτοια εποχή, θα μπορεί να υπογράψει για +1 χρόνο και περίπου 70 εκατομμύρια περισσότερα στη συνολική διάρκεια του συμβολαίου.
Στις 10 σεζόν του στο NBA ο Αντετοκούνμπο έχει εισπράξει 188.837.262 δολάρια, ενώ την περίοδο 2023/24 θα πάρει 45.640.064.