Κρίσιμη είναι η προγραμματισμένη συνεδρίαση των μετόχων της Ευρωλίγκας την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη. Το πιο βασικό θέμα έχει να κάνει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το ζήτημα που έχει προκύψει με την διεξαγωγή των αγώνων της λόγω της εμπόλεμης κατάστασης με την Λωρίδα της Γάζας.

Το σενάριο αποκλεισμού της Μακάμπι, όπως είχε συμβεί με τις ρωσικές ομάδες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δεν είναι καν στο τραπέζι, αλλά οι μέτοχοι της Ευρωλίγκας θα αναζητήσουν την καλύτερη και πιο ασφαλή λύση για όλους. Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του λαού έχει δώσει στην έδρα της μόνο το ματς της πρεμιέρας με την Παρτιζάν και στη συνέχεια παίζει διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας, μεταξύ των οποίων και αυτή την εβδομάδα κόντρα στη Μονακό.

Δύο σενάρια έχουν συζητηθεί ως πιθανότητες: το πρώτο αφορά την διεξαγωγή όλων των αγώνων της Μακάμπι στις έδρες των αντιπάλων της στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, με την ελπίδα να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Ισραήλ και να παίξει όλο τον δεύτερο γύρο εντός. Το δεύτερο, ίσως πιο ρεαλιστικό, προβλέπει να φιλοξενούνται οι εντός έδρας αγώνες της Μακάμπι σε ουδέτερο έδαφος μέχρι νεωτέρας, με το Βελιγράδι, τη Λευκωσία ή τη Λιουμπλιάνα να έχουν εξεταστεί ως πιθανές έδρες. Η Μακάμπι λέγεται πως θα προτιμούσε ως έδρα το Βελιγράδι, αλλά με Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα στην ίδια διοργάνωση και την ίδια πόλη, προκύπτουν άλλα ζητήματα.

Στη συνάντηση ίσως γίνει εκτεταμένη συζήτηση για το πρότζεκτ του Ντουμπάι και την πιθανότητα να επεκταθεί η Ευρωλίγκα στη συγκεκριμένη αγορά. Οι Άραβες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, φέρονται διατεθειμένοι να βοηθήσουν στην εισροή πολλών χρημάτων στη διοργάνωση και να ανοίξουν μια νέα αγορά στη λίγκα. Οι ομάδες της Ευρωλίγκας δεν είναι αρνητικές, αλλά θέλουν η όποια είσοδος ομάδας του Ντουμπάι να γίνει με όρους και με περιορισμούς τύπου… salary cap, προκειμένου να μην εξελιχθούν οι ευρωπαϊκές ομάδες στους «φτωχούς συγγενείς» των ζάπλουτων Αράβων.