Στην εκπομπή ΓΚΟΛ και ΘΕΑΜΑ του ΡΙΚ φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Σάντης.

Για την πορεία της ομάδας: «Μας ικανοποιεί η συγκομιδή. Ας μην ξεχνάμε που βρισκόμασταν τον περασμένο Ιανουάριο με το υλικό που είχαμε και είπα ότι δεν θα φτιάξουμε ομάδα που θα παραδίδεται. Σε αυτά τα πλαίσια δημιουργείται η φετινή Ανόρθωση γιατί η ιστορία της είναι για μεγάλα πράγματα. Συμβόλαιο με το πρωτάθλημα ή την επιτυχία δεν υπογράψαμε αλλά υπογράψαμε συμβόλαια με ποδοσφαιριστές που θα παλεύουν σε κάθε παιχνίδι και θα τιμούν την φανέλα».

Μέχρι που φτάνουν οι στόχοι της Ανόρθωσης; «Είναι δεδομένο το που στοχεύουμε. Η προσπάθεια για κατάκτηση της κορυφής δεν είναι κρυφό, είναι στο DNA της Ανόρθωσης και του Ανορθωσιάτη. Φανήκαμε αρχικά άτυχοι με τον τραυματισμό του Κάργα, μετά του Αρμπολέδα, στη συνέχεια του Γουαρίς και τώρα του Γκερέρο».

Αν δεν βγει ομάδα Ευρώπη θα είναι αποτυχία; «Οτιδήποτε δεν είναι εντός αυτών που οριοθετήσαμε θα είναι αποτυχία. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στους στόχους. Θέλω να έχουμε υπομονή, να παρουσιάζεται η ομάδα όπως θέλουμε και θα έρθουν αυτά που θέλουμε».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος εκτιμά την προσπάθεια που γίνεται. Δεν αρκεί μόνο η ηθική συμπαράσταση. Η Ανόρθωση ανήκει στον κόσμο της. Δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει αν δεν έχει τον κόσμο κοντά της και ηθικά και οικονομικά. Σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες για να φέρουμε περισσότερο χρήμα».

Θα είναι χαμηλότερος φέτος ο προϋπολογισμός; «Σίγουρα είναι χαμηλότερος. Στην πορεία αυξήθηκε ο περσινός με αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών και προπονητών. Οι αποζημιώσεις που έχουμε ενώπιον μας δεν είναι π.χ. για έναν προπονητή αλλά για μια προπονητική ομάδα. Μας βασανίζουν οι υποχρεώσεις αυτές. Δεν είναι το ύψος των υποχρεώσεων. Το θέμα είναι ότι πρέπει να πληρώνονται παίκτες και προπονητές εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Θέλουμε ένα ποσό σε μορφή δανεισμού ύψους τριών εκατομμύριών και να το σπάσουμε σε τέσσερα χρόνια».

*«Την ώρα που έκαιγε το σίδερο κάποιοι άνθρωποι βγήκαν μπροστά και συνεχίζουν. Πρέπει να υπάρχει η εταιρεία για τον πιθανό επενδυτή που θα βάλει τα εκατομμύρια του. Το τμήμα χειροσφαίρισης είναι αυτοσυντήρητο, το ίδιο και το μπάσκετ».

Θεωρείτε ότι πρέπει να είναι μια η διοίκηση σε σωματείο και εταιρεία; «Πρέπει να είναι κάτω από μια ομπρέλα. Εταιρεία και σύλλογος έπρεπε να είναι μια διοίκηση. Όταν παρουσιαστεί ένας ξένος επενδυτής θα το δούμε στην πορεία. Είναι προσωπική μου άποψη αυτή» .

Ποιες είναι οι σχέσεις μεταξύ σωματείου και εταιρείας; «Όλοι Ανορθωσιάτες είμαστε. Δεν είναι θέμα διαφοράς. Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική και θέλουμε να την υλοποιήσουμε στην ολότητα της. Ο αθλητισμός τρέχει, δεν μπορεί μια συμφωνία να κωλυσιεργεί για 5-6 μήνες. Είναι θέμα αυτό και πρέπει να λυθεί άμεσα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να συμμετάσχει στο οικονομικό και θα παρουσιάσουμε το πλάνο σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Παρασκευή».

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον κ. Χαμπουλλά; «Εγώ τον πήρα στην Ανόρθωση. Αν  είναι σωστό αυτό η όχι θα το κρίνει η ιστορία. Μια χαρά είναι οι σχέσεις μας, δεν είναι προσωπικές οι διαφορές».

Για τις σχέσεις σας με τον κ. Πουλλαίδη: «Μια χαρά με όλους είναι οι σχέσεις μας. Θέλουμε βενζίνη. Τόσα χρόνια το οικονομικό εξαρτιόταν αποκλειστικά από την οικογένεια Πουλλαίδη. Όπως είπε και ο ίδιος πατούσε ένα κουμπί και έμπαιναν εκατομμύρια. Πήρε τα λεφτά του και τον ευχαριστούμε. Τώρα ζητήσαμε την βοήθεια του και μας είπε ότι δεν έχει την δυνατότητα. Δεν θα αναγκάσουμε κάποιον που δεν θέλει ή δεν μπορεί να βοηθήσει».

Για την διαιτησία: «Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να προστατέψουμε την ομάδα μας. Εκείνο που ενοχλεί είναι να έχουμε από συγκεκριμένους διαιτητές συνεχώς άσχημες διαιτησίες ή άλλες συμπεριφορές σε άλλες ομάδες από τους ίδιους διαιτητές».

Ποιο είναι το όραμα σας για την Ανόρθωση; «Το όραμα δεν είναι μόνο δικό μου, είναι και των συνεργατών μου και όλων των Ανορθωσιατών ξεχωριστά. Βλέπω πόση χαρά παίρνουν όλοι με αυτές τις επιτυχίες μας στο ξεκίνημα. Θέλω τα παιδιά μου και τα παιδιά των παιδιών μου να λένε ότι είναι από την Αμμόχωστο, θέλω η Ανόρθωση θα πρωταγωνιστεί».