Στα χρώματα της Ρεάλ Σοσιεδάδ βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι των Βάσκων για την φετινή σεζόν! Το σύνολο του Ιμανόλ Αλγκουασίλ επικράτησε 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στην «Reale Arena» και την προσπέρασε στην βαθμολογία.
Στην πρώτη φάση του αγώνα η Σοσιεδάδ άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 30’, ο Μέντεθ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, με την άμυνα της Μπιλμπάο να μην διώχνει καλά και την μπάλα να πέφτει στα πόδια του Λε Νορμάν, ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-0.
Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με κεφαλιά του Γκουρουθέτα και ένα λεπτό αργότερα ο Ι. Γουίλιαμς αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 47’ ο Ι. Γουίλιαμς έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει για την Μπιλμπάο και τελικά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μέντεθ έκανε την σέντρα από τα αριστερά και βρήκε τον Κούμπο, ο οποίος με πλασέ στην κλειστή γωνία έγραψε το 2-0.
Στο 55’ ο Ντε Μάρκος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βιγιαλίμπρε και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρεμίρο και στο 66’ η Σοσιεδάδ πέτυχε και τρίτο τέρμα! Ο Θουμπιμέντι με ωραία κάθετη βρήκε τον Οριανθάμπαλ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Ισπανό εξτρέμ να περνάει τον Σιμόν και σε κενή εστία να κάνει το 3-0. Στο 75’ ο Ρεμίρο έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Γκαρσία.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Τίρνεϊ(26’ Μουνιόθ), Θουμπέλδια, Λε Νορμάν(62΄Πατσέκο), Τραορέ, Μερίνο(81’ Τουριέντες), Θουμπιμέντι, Μέντεθ, Μπαρενετσέα(62’ Οριανθάμπαλ), Σαντίκ(62’ Σίλβα) Κούμπο

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Άλβαρες, Βιβιάν, Μπερσίτσε, Γκαρσία, Ερέρα(72’ Πράδος), Μουνιάιν(71’ Ρ. Γκαρσία), Ν. Γουίλιαμς(64’ Μπερενγκέρ), Ι. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα(46’ Βιγιαλίμπρε)