Μια εβδομάδα μετά το… φιάσκο του VAR στο Τότεναμ – Λίβερπουλ, ο επικεφαλής της Ένωσης Διαιτητών στην Αγγλία, Χάουαρντ Γουέμπ, ανέφερε πως ο Ματέο Κόβασιτς «είναι τυχερός που δεν αποβλήθηκε» κόντρα στην Άρσεναλ.
Η γκρίνια για τη διαιτησία καλά… κρατεί στο Νησί. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, όταν σχεδόν κάθε εβδομάδα η PGMOL, η Ένωση Διαιτητών στην Αγγλία, αναγκάζεται να… μοιράζει απολογίες για τα σοβαρά λάθη του σαββατοκύριακου. Λάθη τα οποία στιγμάτισαν το Τότεναμ – Λίβερπουλ της 7ης αγωνιστικής και δεν έλειψαν ούτε από το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.
Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν εν τέλει των Πολιτών, ωστόσο μεγάλη κουβέντα σήκωσαν δύο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 28′ ο Ματέο Κόβασιτς έκανε πολύ σκληρό τάκλιν από πίσω και με τις τάπες στον αστράγαλο του Όντεγκααρντ και είδε την κίτρινη κάρτα, με τη φάση να ελέγχεται και για απευθείας κόκκινη. Επτά λεπτά μετά μάλιστα, έκανε νέο τάκλιν στον Ράις, το οποίο σήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από τους Λονδρέζους. Ο Όλιβερ ωστόσο δεν του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη.
Όπως παραδέχθηκε σε εκπομπή του Sky Sports πάντως, ο επικεφαλής της PGMOL, Χάουαρντ Γουέμπ, ο Κροάτης θα έπρεπε να έχει αποβληθεί.
«Πιστεύω πως είναι πολύ τυχερός που δεν αποβλήθηκε. Θα έπρεπε να έχει δει τη δεύτερη κίτρινη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουέμπ αναφερόμενος στο δεύτερο μαρκάρισμα του Κροάτη. Όσον αφορά το πρώτο τάκλιν θεώρησε πως σωστά το VAR δεν κάλεσε τον Μαίκλ Όλιβερ για on-field review. Ωστόσο, προσέθεσε πως αν ο Άγγλος ρέφερι του είχε δείξει κόκκινη σε κανονική ροή, το VAR πιθανότατα θα ενέκρινε την απόφασή του.