Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αναμένουν την «πολιτική απόφαση» για να προχωρήσουν στη χερσαία επιχείρησή τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ έχει καλέσει τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του πολιορκημένου θύλακα (περίπου 1,1 εκατ. άνθρωποι) να φύγουν προς τα νότια, δηλώντας ότι στοχεύει την πόλη της Γάζας ώστε να καταστρέψει το επιχειρησιακό κέντρο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να δηλώνει 100% έτοιμο για χερσαία εισβολή στη Γάζα, τον Λίβανο να εκτοξεύει επιθέσεις που δεν μένουν αναπάντητες από τον ισραηλινό στρατό- και το Ιράν να παίρνει ξεκάθαρη θέση προειδοποιώντας πως δεν θα μείνει «απλός παρατηρητής» εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει τις βιαιότητες.

Μάλιστα, αργά το βράδυ της Κυριακής οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκε επικεφαλής της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή, ενώ λένε πως συνολικά χτύπησαν 250 στρατιωτικούς στόχους στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ισραήλ έφερε στο «φως» εγχειρίδιο που ισχυρίζεται πως ανήκει στη Χαμάς και δίνει οδηγίες στους στρατιώτες για το πώς να αιχμαλωτίσουν ανθρώπους με μεθόδους όπως το ηλεκτροσόκ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε επίσης ότι επιτέθηκε σε 250 στρατιωτικούς στόχους στη Γάζα την Κυριακή, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στον βορρά.

Οι IDF την Κυριακή γνωστοποίησαν επίσης πως προετοιμάζονται για χερσαία εισβολή στη Γάζα, μετέδωσε η εφημερίδα Haaretz. Μάλιστα, το επίπεδο ετοιμότητας των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, του προσωπικού των υπηρεσιών πληροφοριών και των στρατιωτών φέρεται να υπερβαίνει το 100%.

Το SigmaLive μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

Προσοχή! Ακολουθούν εικόνες ή βίντεο που μπορεί να ενοχλήσουν