Κακά τα ψέματα, το κενό του Άνχελ Γκερέρο είναι πολύ έως εξαιρετικά δύσκολο να αναπληρωθεί επάξια, για να μην χρησιμοποιήσουμε τη λέξη αδύνατον. Ο Ισπανός είναι πιθανότατα ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, αυτός που με τα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και το έργο του Νταβίντ Γκαγιέγο για να καλύψει την απουσία του, μόνο εύκολο δεν είναι. Καλείται όμως να ζήσει μ’ αυτήν για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες και να βρει τις λύσεις.
Υπάρχουν διάφορα σενάρια για να καλυφθεί το κενό του Γκερέρο. Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσει στη θέση του τον Γουαρίς. Μια θέση που όχι μόνο άγνωστη δεν είναι για τον Γκανέζο, αλλά είναι η φυσική του –να παίζει δηλαδή πίσω απ’ τον σέντερ φορ, σε πιο ελεύθερο ρόλο.
Η δεύτερη λύση ακούει στο όνομα…Σαρλί Μουσοντά. Ο Βέλγος μπορεί να αγωνιστεί όχι μόνο στα άκρα αλλά και πίσω από τον επιθετικό, μόνο που θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς ετοιμότητας.
Η τρίτη λύση είναι η μετατόπιση του Τεχέρα, λίγο πιο μπροστά σε σχέση με τη θέση που αγωνιζόταν μέχρι τώρα. Να πάρει θέση δηλαδή ο Ιωάννου δίπλα στον Τιουνέ και να προωθηθεί ο Ισπανός μέσος. Σ’ αυτό το σενάριο βέβαια η Ανόρθωση «χάνει» στο επιθετικό κομμάτι.
Ένα άλλο σενάριο, το οποίο συγκεντρώνει βέβαια λιγότερες πιθανότητες κι απλά αφορά συγκεκριμένα παιχνίδια, είναι να δούμε την Ανόρθωση με δύο καθαρούς επιθετικούς στην ενδεκάδα της.
Ας μην αποκλείσουμε το οτιδήποτε μπορεί να προκύψει από επιλογή ή από δοκιμές που θα προβεί στις προπονήσεις ο Γκαγιέγο. Αν δηλαδή επιχειρήσει κάποια εσωτερική αλλαγή/μετατόπιση άλλου ποδοσφαιριστή.
Όλα βέβαια θα φανούν και θα ξεκαθαρίσουν στα επόμενα παιχνίδια. Το προσεχές ντέρμπι με τον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θα δώσει μία πρώτη εικόνα στο πώς ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να καλύψει την απουσία του Γκερέρο.

Ανδρέας Βεντούρης