Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν τα πράγματα για τον Άγιαξ, ο οποίος χθες γνώρισε νέα ήττα στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Αυτή τη φορά ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League ηττήθηκε με 4-3 μέσα στην έδρα της Ουτρέχτης, με την ομάδα του Μορί Στάιν, ένα αποτέλεσμα την έφερε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Eredivisie.

Ένας βετεράνος πλέον ποδοσφαιριστής του ολλανδικού συλλόγου, ο οποίος μεγαλούργησε με τη συγκεκριμένη φανέλα τα προηγούμενα χρόνια αποφάσισε να μιλήσει έξω από τα δόντια.

Ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ εμφανίστηκε σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης μετά το αρνητικό για την πρώην ομάδα του αποτέλεσμα και τόνισε πως πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του συλλόγου. «Ακούγεται λίγο χαζό, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σκέφτεσαι σαν υποψήφιος για υποβιβασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Άγιαξ πρέπει να παίζει σαν την Εξέλσιορ», πρόσθεσε.

Και κατέληξε, τη σκέψη του λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία οργάνωση. Δεν πρέπει να θεωρείς απλά ότι είσαι καλύτερος από τον αντίπαλό σου, επειδή απλά έχεις κάποια προσόντα. Ακόμα και οι καλοί παίκτες βουλιάζουν σε αυτό το επίπεδο και μένουν ελάχιστα να αποδώσουν στο γήπεδο. Εγώ θα συνέχιζα με τον Στάιν, αλλά έχει παίκτες που δεν μπορούν να εφαρμόσουν τίποτα στο γήπεδο».