Σφοδρό πλήγμα στη Χαμάς κατάφεραν οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνοντας ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Παλαιστινιακής Πολεμικής Αεροπορίας που διαδραμάτισε ενεργό ρόλο την αιματοχυσία του περασμένου Σαββάτου στο Ισραήλ.
Ο Μεράντ Αμπού Μεράντ ήταν στην ουσία ο «ενορχηστρωτής» της αιφνιδιαστικής επίθεσης της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης που οδήγησε στον θάνατο χιλιάδες Ισραηλινούς.
Πάντως, στο διαδίκτυο, για τον εκλιπόντα Παλαιστίνιο αρχηγό της Εναέριας Επιχείρησης της Χαμάς, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την προσωπική του ζωή αλλά ούτε και φωτογραφίες του.
«Σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Μεράντ Αμπού Μεράντ ήταν υπεύθυνος για τη βάναυση και άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ από τους τρομοκράτες της Χαμάς», όπως μεταδίδουν σήμερα τα αραβόφωνα και ισραηλινά δίκτυα.
«Ο Αμπού Μεράντ ήταν ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τους μαχητές της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης που διέσχισαν από αέρος τα ισραηλινά σύνορα με στρατιωτικά ελικόπτερα και πολεμικά αεροπλάνα ο περασμένο Σάββατο», σύμφωνα με τους «Times of Israel».
Η έδρα του ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων του αρχηγείου της Χαμάς.
Ο Μουράντ άφησε την τελευταία του πνοή εκεί όπου συντόνιζε τις εναέριες δραστηριότητες της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης.