Στις 18 Αυγούστου 2020, ανακοινώνεται η συμφωνία με τη Γάνδη για τη μεταγραφή του Ντιεμερσί Ντογκαλά.
Το ΑΠΟΕΛ συμφώνησε να καταβάλει ένα ποσό που ανήλθε στις 300 χιλιάδες ευρώ στους Βέλγους ενώ έδωσε στον Κονγκολέζο ακραίο επιθετικό συμβόλαιο γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Η συμφωνία τότε, ήταν για 3ετή συνεργασία και αν ο ποδοσφαιριστής, συμπλήρωνε ένα αριθμό συμμετοχών στην 3η σεζόν, θα ανανεωνόταν αυτόματα και για 4η σεζόν, κάτι που έγινε τον περασμένο Μάιο.

Όταν ήρθε στο ΑΠΟΕΛ ήταν στα 29 του χρόνια (γεννήθηκε 14-6-1991) και σήμερα στα 32 του, σχολιάζεται θετικά η καλή παρουσία που έχει.
Θα έλεγε κανείς, ότι…ξύπνησε στην 4η του σεζόν μετά τις τρεις προηγούμενες που ήταν προβληματικές.

Ο Ντογκαλά, υπέφερε και από τραυματισμούς και από αστάθεια στην απόδοση, σε σημείο που η παραμονή του στον Αρχάγγελο, ήταν πάντα κάτω από αμφιβολία.
Τα στατιστικά ενός επιθετικού ποδοσφαιριστή, κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά ήταν και συγκεκριμένα ο απολογισμός του ανά σεζόν ήταν ως ακολούθως:
2020-21: Σημείωσε δύο γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στην Ευρώπη.
2021-22: Σημείωσε τέσσερα γκολ στο θεσμό του πρωταθλήματος.
2022-23: Μόλις ένα γκολ ο απολογισμός του στην περσινή σεζόν.
2023-24:  Μετρά ήδη τρία γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στην Ευρώπη.
Αυτό είναι το οδοιπορικό του Ντιεμερσί Ντογκαλά (μέχρι στιγμής) στο ΑΠΟΕΛ και θα έχει ενδιαφέρον η πορεία του στη συνέχεια. Αν καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση του και έχει συνέχεια στο σκοράρισμα, θα είναι ότι καλύτερο για την ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο.
Είναι πάντως με ικανοποίηση που βλέπουν στον Αρχάγγελο το «ξύπνημα» του Κονγκολέζου. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει κοστίσει αρκετό χρήμα στη διοίκηση και αν μη τι άλλο, είναι και υποχρεωμένος να κάνει έστω μερική απόσβεση με την απόδοση και γενικότερα με την προσφορά του.