Φαίνεται απίστευτο, μα είναι πέρα για πέρα αληθινό…

Ο Άγιαξ έχασε με 5-2 στο ντέρμπι του Αϊντχόφεν από την PSV και με 5 βαθμούς σε 8 ματς είναι ουραγός στο ολλανδικό πρωτάθλημα έχοντας απολογισμό 1-2-5 και 13-21 τέρματα.

Ο Άγιαξ ήταν καλός στο πρώτο μέρος. Προηγήθηκε στο 10′ με τον Φαν ντεν Μπόμεν και παρά το 1-1 του Λοσάνο στο 20′ βρήκε απάντηση με τον Μπρόμπεϊ στο 40′ και μπήκε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-1.

Στο β’ μέρος, όμως, το γήπεδο έγερνε. Στο 49′ ο Ντε Γιόνγκ ισοφάρισε για να έρθουν οι Σαϊμπάρι και Λοσάνο στο 53′ και στο 60′ αντίστοιχα να κάνουν το 4-2. Η Αϊντχόφεν δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 72′ ο Λοσάνο με το 3ο προσωπικό του γκολ έκανε το 5-2. Έτσι ο Άγιαξ για πρώτη φορά στην ιστορία του γνωρίζει 5 σερί  ήττες στο πρωτάθλημα και κάπου εκεί βρίσκεται η εξήγηση για το χάλι του.

ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο, Μποσκαλί, Ντεστ, Σχόουτεν, Φέρμαν (46′ Σαϊμπαρί), Μπακαγιοκό, Τίλμαν (46′ Τιλ), Λοσάνο, Ντε Γιονγκ.

ΑΓΙΑΞ: Ραμάι, Γκααεΐ, Σούταλο, Χάτο, Άβιλα (75′ Σαλάχ Εντίν), Φαν ντεν Μπόμεν (75′ Φος), Τέιλορ, Μπέρχαουζ (64′ Χοντς), Χλίνσον, Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ.