Συγκεκριμένα, από το 2024 το πρώτο Grand Slam της σεζόν θα ξεκινάει Κυριακή και όχι Δευτέρα, ακολουθώντας τα… χνάρια του Roland Garros!
Στόχος είναι να «απλωθούν» περισσότερο οι αγώνες και να μειωθούν οι περιπτώσεις αναμετρήσεων που λήγουν αργά το βράδυ, ακόμα και ξημερώματα.
«Ακούσαμε τους παίκτες και τους φιλάθλους και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε μια λύση για την ελαχιστοποίηση της καθυστερημένης λήξης αγώνων, ενώ συνεχίζουμε να παρέχουμε ένα δίκαιο πρόγραμμα στα μεγάλα courts», ανέφερε ο διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.
«Με την επιπλέον ημέρα αυτό θα επιτευχθεί και το πρόγραμμα θα γίνει καλύτερο για τους παίκτες και για τους θεατές. Ο πρώτος γύρος θα διαρκεί πλέον τρεις ημέρες αντί για δύο, δίνοντας μια επιπλέον ημέρα στους φίλους του τένις για διασκέδαση, φαγητό και χρόνο με την οικογένεια».
Η έναρξη την Κυριακή σημαίνει πως οι αγώνες στα τρία μεγάλα courts αυξάνονται από 47 σε 52. Οι day sessions στη Rod Laver Arena και στη Margaret Court Arena θα περιλαμβάνουν μίνιμουμ δύο αγώνες και όχι τρεις, για να μην καθυστερεί η έναρξη των night sessions που θα εξακολουθούν να έχουν δύο αγώνες. Το πρόγραμμα για την John Cain Arena παραμένει το ίδιο.
Το Australian Open της νέας σεζόν, λοιπόν, θα ξεκινήσει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 του μήνα.