Η έμπνευση του Τσάβι αρχικά να πάρει στην αποστολή τον 17χρονο Μαρκ Γκούιου και στη συνέχεια να τον ρίξει αλλαγή για να κυνηγήσει το νικητήριο γκολ αποδείχθηκε “χρυσή”. Ο νεαρός Ισπανός επιθετικός σκόραρε δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο παιχνίδι κι έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη 1-0 απέναντι στην Αθλέτικ για τη 10η αγωνιστική της La Liga.

Ο αγώνας είχε δύο διαφορετικές εικόνες, με τους Βάσκους να κυριαρχούν στο 1ο μέρος και να φτάνουν πιο κοντά στο γκολ. Οι Καταλανοί είχαν την κατοχή της μπάλας, ένα δοκάρι και μια διαμαρτυρία για πέναλτι σε ανατροπή του Ζοάο Φέλιξ στην περιοχή, όμως οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν περισσότερες τελικές και καλύτερης ποιότητας.

Στο 2ο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με τους γηπεδούχους να φτάνουν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Η είσοδος του Λαμίν Γιαμάλ βοήθησε στο να γίνουν πιο απειλητικοί, ενώ στο 79′ μπήκε στο παιχνίδι και ο Γκούιου, για το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, το προϊόν της Μασία ξεχύθηκε στην κόντρα από αριστερά, πλάσαρε τον τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μπαλντέ(79’ Μ. Αλόνσο), Κρίστενσεν(60’ Αραούχο), Μαρτίνεθ, Κανσέλο, Ρομέου(60’ Γιαμάλ), Γκιντογκάν, Γκάβι, Φερμίν Λόπεθ(79’ Γκούιου), Τόρες, Φέλιξ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Βιβιάν, Παρέδες, Μπερσίτσε(26’ Λέκουε), Ντε Γαλαρέτα(67’ Πράντος Ντίας), Γκαρσία(76’ Ουνάι Γκόμεθ), Σάνθετ, Ι. Γουίλιαμς, Ν. Γουίλιαμς(77’ Μπερενγκέρ), Γκουρουθέτα(67’ Αρές)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ