Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο Κύπριος προπονητής, Μάκης Σεργίδης.

-Για την αποχώρηση του από τη Δόξα: «Ήταν μια συνειδητή επιλογή να αναλάβω, αλλά και να αποχωρήσω. Ομάδες που δεν τις στελεχώνεις εσύ και δεν πραγματοποιείς το βασικό μέρος της προετοιμασίας, δεν είναι εύκολο. Υπάρχει τεράστιο ρίσκο να βρεις πράγματα που θέλεις ή δεν σου αρέσουν. Πήρα το ρίσκο και πέρυσι με τον Ολυμπιακό, λειτούργησε διαφορετικά και το πήρα και φέτος με τη Δόξα. Κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά και πιστεύω θα ήταν χειρότερα στη συνέχεια. Οι άνθρωποι εκεί, ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής ήταν πολύ εντάξει μαζί μου και πήραμε την κοινή απόφαση μετά από συζήτηση. Υπήρχαν ελλείψεις στο ρόστερ και το ήξερε η διοίκηση, γι’ αυτό έγιναν μεταγραφές την τελευταία στιγμή. Αλλά με άνεργους που χρειάζονται χρόνο δεν είναι και το πιο εύκολο. Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, το ψυχολογικό επηρεάζει την όλη κατάσταση και πρέπει να έρθουν αποτελέσματα για να μην αυξηθεί η βαθμολογική διαφορά».

-Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι παρόμοιο με το περσινό. Η παρουσία της Ανόρθωσης κάνει πιο…όμορφο το πρώτο γκρουπ. Δύσκολα θα ανοίξει η διαφορά. Στο β’ γκρουπ, κάποιες ομάδες δεν θα έχουν πρόβλημα να γλιτώσουν και οι υπόλοιπες 3-4 θα παλέψουν μέχρι τέλους».

-Για την Ανόρθωση: «Δεν είναι ότι με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος που αγωνίζεται. Μια ομάδα που στελεχώνεται με τόσους νέους παίκτες και με έναν καινούριο προπονητή, σε ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα το οποίο σίγουρα χρειάζεται χρόνο και στην Κύπρο κανένας δεν τον έχει. Θα είναι πολύ κοντά στους υπόλοιπους διεκδικητές».

-Για τον Απόλλωνα: «Η διοίκηση έφερε έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπνεύσει. Πραγματοποίησε και κάποιες σπουδαίες μεταγραφές, είναι μια πολύ καλή ομάδα που θα πάει μέχρι τέλους».

-Για τον Άρη: «Παίζει με μεγάλο ενθουσιασμό, έχει απίστευτο ταλέντο και πολύ καλό προπονητή. Είναι μεγάλο θέμα η διαχείριση των δύο διοργανώσεων. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη».

-Για την Πάφος FC: «Οι μεταγραφές ενδυνάμωσαν ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Επέλεξε να πάρει έναν προπονητή με ψηλές παραστάσεις. Το ξεκίνημα της ήταν τέτοιο που έδωσε ενθουσιασμό στον κόσμο της. Νομίζω ότι θα είναι στα ψηλά, αλλά δεν θα είναι… Άρης και Πάφος FC και μετά οι άλλοι, όπως λεγόταν το καλοκαίρι».

-Για το Πάφος FC-Ομόνοια: «Η Ομόνοια του Σωφρόνη έχει αποδείξει ότι μπορεί να παλέψει τέτοια παιχνίδια. Ήταν πολύ καλή στα ντέρμπι. Δεν χωρούν προγνωστικά, ούτε η έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι ομάδες που βασίζονται στην επιθετική τους τάση περισσότερο, πιστεύω θα σημειωθούν και γκολ».

-Για το ΑΠΟΕΛ: «Θα είναι πάντα ΑΠΟΕΛ, στα καλά και στα κακά του. Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να διαχειρίζονται τα προβλήματα τους. Έχει βγάλει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν το λες κι εύκολο. Ίσως ήταν και το δυσκολότερο από τους…πάνω. Ακόμη και το θέμα με τον προπονητή, παρότι απουσιάζει από τον πάγκο δεν έχει επηρεάσει».

-Για την ΑΕΛ: «Αυτό που βγαίνει προς τα έξω από τους ανθρώπους της είναι ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη σεζόν σε όλους τους τομείς. Δεν μπορείς να ξεκινάς μια δύσκολη χρονιά και να απαιτείς να είσαι πρώτος. Ήρθε ένας νέος προπονητής που πρώτη φορά βγαίνει από τη χώρα του, με διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία. Έχει το υλικό η ΑΕΛ, όμως θεωρώ ότι απέχει από τη διεκδίκηση των πρώτων έξι θέσεων. Με τον κόσμο που έχει θα καταφέρει να ανταπεξέλθει από αυτή τη δύσκολη χρονιά».

-Για τις αλλαγές προπονητών: «Είναι κάτι που θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Από τη στιγμή που έχεις τους στόχους σου αλλά όχι υπομονή, αναγκαστικά θα αλλάξεις προπονητή. Πολλές ομάδες του β’ γκρουπ θα αλλάξουν πολλούς προπονητές, θα είναι λιγότερες στο α’ γκρουπ».

-Για την ΑΕΚ: «Έχουν δείξει σεβασμό στο τι έχει πετύχει ένας καταξιωμένος προπονητής, ο οποίος περνάει όντως δύσκολα. Με αυτόν τον άνθρωπο η ΑΕΚ έχει κάνει τρομερά παιχνίδια, ειδικά στην Ευρώπη. Το ότι ανανεώνει το συμβόλαιο του προπονητή της εν μέσω αμφισβήτησης, δείχνει κάτι διαφορετικό από πλευράς διοίκησης. Μακάρι να βγει στην ΑΕΚ και να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους παράγοντες».

-Για το μέλλον του: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Οι Κύπριοι προπονητές είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε ομάδες του α’ γκρουπ, όσο περνάει ο καιρός θα έλεγα ότι είναι αδύνατον. Μόνο ο Σωφρόνης το έχει πράξει και του αξίζουν συγχαρητήρια. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι. Μένουν στους Κύπριους οι περιπτώσεις ομάδων που διεκδικούν την παραμονή ή μπορεί να αλλάξουν 3-4 προπονητές. Η δουλειά δεν είναι ντροπή, ούτε η β’ κατηγορία. Είναι επιλογή, όπως και το εξωτερικό για κάποιους».