Έβαλε γκολάρα στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια αλλά το τέρμα αυτό δεν ήταν το μοναδικό του φετινό τέρμα.

Σκόραρε και κόντρα σε ΑΕΛ, Δόξα και Πάφος FC και με τα τέσσερα γκολ του έκανε ρεκόρ καριέρας.
Ο προπονητής του Λιάσος Λουκά είπε ότι είναι από τους κορυφαίους ακραίους επιθετικούς στο πρωτάθλημα και δεν έχει άδικο βάση απόδοσης, αριθμών αλλά και με δεδομένο σε ποια ομάδα αγωνίζεται.
Για τον ποδοσφαιριστής της ΑΕΖ Γιαίρ Κάστρο ο λόγος ο οποίος κάνει δεύτερη απόπειρα στην καριέρα του να παίξει στην α’ κατηγορία της Κύπρου και πλέον είναι πιο ώριμος από ποτέ.

Αν δει κανείς όλα τα παιχνίδια της ΑΕΖ (έπαιξε και στα 7 βασικός) θα διαπιστώσει εύκολα πως ο 26χρονος Κολομβιανός ταλαιπωρεί αφάνταστα τις αντίπαλες άμυνες.
Στα 19 του χρόνια τον εντόπισε η Δόξα και τον έφερε στην Κύπρο πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν 2016-2017 με 25 συμμετοχές και 3 γκολ.
Την αμέσως επόμενη χρονιά δεν ήταν στα βασικά πλάνα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας της Κατωκοπιάς, μέχρι τον Ιανουάριο κατέγραψε μόλις μία συμμέτοχή κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και επέλεξε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο να πάει στον Εθνικό Άχνας όπου επίσης δεν… έπιασε με άλλες τρεις συμμετοχές μέχρι το τέλος της σεζόν.

Άφησε το νησί μας για μια περιδιάβαση στην Πορτογαλία αγωνιζόμενος σε Ντεζέμπρο, Τροφένσε και Λεισόες για να τον «επαναπατρίσει» το καλοκαίρι του 2021 ο Π.Ο.Ξυλοτύμπου ο οποίος ήθελε εκείνη την σεζόν να κάνει την υπέρβαση (δεν την έκανε).
Τον Αύγουστο του 2022 τον πήρε η ΜΕΑΠ και ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα β’ κατηγορίας. Η ομάδα με μικρό μπάτζετ ήταν για αρκετές εβδομάδες στην κορυφή, κατάφερε στο τέλος να μπει στην 8άδα με τον Κάστρο να κάνει κυριολεκτικά… παπάδες.
Εκείνη την σεζόν η ΑΕΖ φόρτσαρε για να ανέβει στην α’ κατηγορία, τον πήρε τον Ιανουάριο και μαζί με την ομάδα του Ζακακίου ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια.

Τώρα όντας πιο ώριμος και παίρνοντας το και πιο σοβαρά το πράγμα όπως είπε ο προπονητής του Λιάσος Λουκά είναι ο MVP της φετινής εντυπωσιακής ΑΕΖ.

Χρίστος Χρίστου