Μες τον Χάλαντ να πετυχαίνει δύο τέρματα και να έχει μια ασίστ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε άνετα το ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Μες τον Χάλαντ να πετυχαίνει δύο τέρματα και να έχει μια ασίστ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε άνετα το ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι απείλησε πρώτη στο παιχνίδι στο 8′ όταν ο Φόντεν πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Ονάνα να διώχνει τη μπάλα και να προλαβαίνει να την απομακρύνει πριν ο Χάλαντ μπει στη φάση και τη στείλει στα δίχτυα. Στο 20′ ο Γκρίλις από τα αριστερά έκανε ένα διαγώνιο σουτ και ανάγκασε τον Ονάνα να διώξει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

Στο 24′ ο Χόιλουντ σε ένα φάουλ από τα αριστερά κράτησε εντός περιοχής τον Ρόδρι και ο διαιτητής της αναμέτρησης κλήθηκε να δει το VAR για να διαπιστώσει αν υπάρχει πέναλτι ή όχι. Εν τέλει έδωσε το πέναλτι με τον Χάλαντ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο Νορβηγός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους “πολίτες” στο 26′ της αναμέτρησης.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μακτόμινεϊ βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ της Σίτι εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Η Σίτι απάντησε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Χάλαντ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ονάνα με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 48′ με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε σταθερά.

Ένα λεπτό αργότερα η Σίτι βρήκε και δεύτερο γκολ με σκόρερ και πάλι τον Χάλαντ. Ο Γκρίλις έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστέρα, έδωσε στον Μπερνάρντο Σίλβα που είχε κάνει την κίνηση, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Νορβηγός με κεφαλιά νίκησε τον Ονάνα, αυτή τη φορά για το 2-0 των μπλε.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ονάνα, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Έβανς, Λίντελεφ, Άμραμπατ (46′ Μάουντ), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Ράσφορντ (86′ Ράσφορντ), Έρικσεν, Χόιλουντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (87′ Κόβατσιτς), Άλβαρες (87′ Ντοκού), Χάλαντ

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

  • Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 1-2 (90+4′ Αγιού – 53′ αυτ. Γουόρντ, 66′ Σον)
  • Τσέλσι – Μπρέντφορντ 0-2 (58′ Πίνοκ, 90+6′ Εμπεουμό)
  • Άρσεναλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-0 (28′ 50′ 58′ Ενκέτια, 88′ πεν. Βιέιρα, 90+6′ Τομιγιάσου)
  • Μπόρνμουθ – Μπέρνλι 2-1 (22′ Σεμένιο, 76′ Μπίλινγκ / 12′ Τέιλορ)
  • Γουλβς – Νιούκαστλ 2-2 (36′ Λεμινά, 71′ Χουάνγκ / 22′ 45+4′ πεν. Γουίλσον)
  • Γουέστ Χαμ – Έβερτον 0-1 (51′ Κάλβερτ Λιούιν)
  • Μπράιτον – Φούλαμ 1-1 (26′ Φέργκιουσον / 65′ Παλίνια)
  • Άστον Βίλα – Λούτον 3-1 (17′ Μακγκίν, 49′ Ντιαμπί, 62′ αυτ. Λόκιερ / 83′ αυτ. Μαρτίνες)
  • Λίβερπουλ – Νότιγχαμ 3-0 (31′ Ζότα, 35′ Νούνιες, 77′ Σαλάχ)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3