Κριτική κατά πάντων με αφορμή τις φοβερές αδυναμίες που εκπέμπει η ομάδα τους.
Μετά το ματς με την Ανόρθωση γράφονται έντονες απόψεις και γίνονται αποδέκτες ο προπονητής, η διοίκηση αλλά και γενικότερα η ομάδα.
Ο Σα Πίντο επικρίνεται από την συνεχιζόμενη συμπεριφορά του που δεν συνάδει για προπονητής του ΑΠΟΕΛ και συνάμα του ασκείται κριτική για τις αδυναμίες της ομάδας με αποκορύφωμα ότι δεν έχει καταφέρει να νικήσει ούτε ένα από τα τρία σερί ντέρμπι.
Η διοίκηση επικρίνεται για την ανοχή που δείχνει στις αδυναμίες αυτές και ειδικά στο ότι δεν μπόρεσε να προβεί έστω σε μία διορθωτική κίνηση μέσω μεταγραφής ή μεταγραφών.
Ταυτόχρονα, διοίκηση και προπονητής, αποδοκιμάζονται για τις αποτυχημένες μεταγραφές ποδοσφαιριστών που ήρθαν για να βοηθήσουν και δεν δείχνουν ότι μπορούν.
Ο Φετφατζίδης,ο Γουίλσον και ο Τομανέ είναι σε αυτή την κατηγορία.
Όσον αφορά την ομάδα στο σύνολο της, επικρίνεται για την αδυναμία να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα στα ντέρμπι με Απόλλων και Ανόρθωση.
Γενικότερα, στο ΑΠΟΕΛ κάθε άλλο παρά θετικό είναι το κλίμα και πλέον γίνεται αντιληπτό και αποδεκτό πως αν η ομάδα δεν καταφέρει να νικήσει ούτε το ματς με την Πάφος FC την Τετάρτη στο ΓΣΠ θα είναι αναπόφευκτες οι εξελίξεις σε ολόκληρο το φάσμα.