Βλέποντας και αναλύοντας το αγωνιστικό σκηνικό που παρουσιάζει η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, δεν δυσκολεύεται κάποιος να καταλήξει σε ασφαλές μάλιστα συμπέρασμα.
Ότι ο Σα Πίντο θέλοντας από τον πάγκο να την φρεσκάρει, βλέπει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό μάλιστα, συμβαίνει όταν ρίξει στο γήπεδο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιμένουν να μην μπορούν να δώσουν ουσιαστική λύση και επιβεβαιώνουν όσους από νωρίς, διέγνωσαν σοβαρή αδυναμία κατά πόσο, μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο ρόστερ.
Αποκορύφωμα, οι τρεις από τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Ο Τομανέ, ο Φετφατζίδης και ο Γουίλσον.
Μέχρι αυτή την στιγμή, είναι ξεκάθαρα οι «αδύναμοι κρίκοι» και ενώ η ομάδα έχει ανάγκη από επιθετικές λύσεις, κανένας τους δεν έχει δικαιώσει, είτε το Σα Πίντο, είτε τη διοίκηση που αποφάσισαν να τους φέρουν στον Αρχάγγελο.
Αποτελεί πάντως, σημείο αναφοράς για το ΑΠΟΕΛ, η έκδηλη πλέον αδυναμία να πάρει βοήθεια από τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές.
Θα είναι σοβαρό εμπόδιο για την επίτευξη του στόχου στο πρωτάθλημα, αν δεν αλλάξει αυτό το σκηνικό και ο Σα Πίντο, είναι αυτός που θα πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις αν συνεχίσουν οι τρεις συγκεκριμένοι παίκτες να μην μπορούν να βοηθήσουν το πλάνο του.
Ίσως να πρέπει  να σκεφτεί τη χρησιμοποίηση άλλων παικτών ( Σατσιάς και Γαβριήλ) για να δει αν μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα την ομάδα αλλά και τον ίδιο τον προπονητή που αρχίζει να αισθάνεται πίεση, όσο δεν μπορεί το ΑΠΟΕΛ να νικήσει ένα σημαντικό ματς.