Ισόπαλες χωρίς τέρματα έμειναν Μίλαν και Νιούκαστλ στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με κύριο… υπεύθυνο τον Νικ Πόουπ. Ο τερματοφύλακας των «καρακαξών» κατέβασε ρολά εδικά στο πρώτο μέρος και χάρισε έναν βαθμό στην ομάδα του.

Στο 13ο λεπτό ο Πόουπ έσωσε μετά από σουτ του Πόμπεγκα όπως έκανε και στη συνέχεια σε κεφαλιά του Τσουκβουέζε ενώ στο επόμενο λεπτό είπε όχι και σε κοντινό πλασέ του Ζιρού. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Λόφτους Τσικ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Λεάο δεν μπόρεσε να βρει τέρμα από πολύ πλάγια θέση και στο 19’ μετά από νέο κόρνερ ο Ερναντές έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ο Πόουπ πραγματοποίησε νέα απίθανη απόκρουση.

Στο 20ο λεπτό ο Λόφτους Τσικ έφυγε από δεξιά κι έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω και στο 31’ ο Ερναντές σέντραρε από αριστερά και ο Ζιρού πλάσαρε άστοχα στο πρώτο δοκάρι. Στο 34’ ο Λεάο έκανε μαγική ενέργεια, βρέθηκε σε ιδανικό σημείο αλλά άργησε και στο τέλος έκανε κάκιστο τακουνάκι. Η μπάλα στρώθηκε στον Πόμπεγκα που σούταρε και είδε τον Τρίπιερ να απομακρύνει στη γραμμή. Στο 37’ ο Τσουκβουέζε αστόχησε με κεφαλιά από κοντά και η μοναδική τελική των Άγγλων στο πρώτο μέρος ήταν ένα αρκετά άστοχο σουτ του Μέρφι στο 41’. Στο 64ο λεπτό ο Πόουπ έπεσε και μπλόκαρε μετά από σουτ του Ράιντερς ενώ στο 73’ ο Φλορέντσι σέντραρε από δεξιά και ο Λεάο έπιασε την κεφαλιά ψαράκι αλλά αστόχησε για λίγο και στο 76’ τα σουτ των Πούλισικ και Ερναντές κόντραραν σε σώματα.

Στο 89ο λεπτό ο Πόουπ είπε όχι σε ένα ακόμη σουτ του Ζιρού ενώ στο 90+2′ το σουτ του Ράιντερς πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Και στο 90+5′ ο Λόνγκσταφ έκανε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Σπορτιέλο είπε όχι εντυπωσιακά.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν (80’ Σπορτιέλο), Καλάμπρια (46’ Φλορέντσι), Τιό, Τομόρι, Ερναντές, Λόφτους Τσικ, Κρούνιτς, Πόμπεγκα (61’ Ράιντερς), Τσουκβουέζε (61’ Πούλισικ), Ζιρού, Λεάο
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Μπερν, Μπότμαν, Σερ, Τρίπιερ, Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Τονάλι, Γκόρντον (63’ Αλμιρόν), Μέρφι (63’ Γουίλσον), Ισάκ (90’ Μπαρνς)