Απ’ όποιους αριθμούς κι αν πιαστείς, μόνο αρνητική βγαίνει η σούμα. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για την αδυναμία της ΑΕΚ στο αμυντικό της κομμάτι, όπως μαρτυρά η εικόνα της και τα 12 γκολ παθητικό που έχει δεχθεί στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.
Παρεμπιπτόντως, τόσα γκολ (13 κατ’ ακρίβεια) είχε δεχθεί την περσινή σεζόν την 19η αγωνιστική, στο ματς με τον Άρη στην «Αρένα» στις 15 Ιανουαρίου. Δεν είναι όμως η σύγκριση το θέμα για την ομάδα της Λάρνακας, αλλά να δείξει ότι όλα αυτά που λέει ο προπονητής της και περιμένει ο κόσμος της, μπορεί να γίνουν πράξεις.
Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ο Όλτρα οφείλει να βρει τις λύσεις όχι σήμερα αλλά…χθες, μαζί με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ασφαλέστατα έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης –και δεν είναι και μικρό.
Το επικείμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, ακριβώς λόγω των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί για την ΑΕΚ. Με το αρνητικό της ξεκίνημα έχει βάλει μεγαλύτερη πίεση στον εαυτό της, μια πίεση που μοιάζει σαν έναν επιπλέον…αντίπαλο αλλά οφείλει να την διαχειριστεί όπως πρέπει για να μπορέσει να πετύχει το στόχο της.
Ο Όλτρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γκιούρτσο και Κάσας, συνεπώς τα αγωνιστικά δεδομένα δεν διαφοροποιούνται καθόλου σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΖ.

Ανδρέας Βεντούρης