Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Δημήτρης Δασκαλάκης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και αναφέρθηκε στην Εθνική Κύπρου.
Αναλυτικά:
Αρχικά: «Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από την εικόνα που βγάζει η Εθνική μας αλλά πρέπει να προχωράμε. Δεν είναι το χθεσινό ματς το θέμα γιατί με τέτοιες ομάδες πάντα είχαμε προβλήματα και εκτός έδρας πάντα δυσκολευόμασταν. Θα σταθώ περισσότερο στις δηλώσεις του κυρίου Κετσπάγια. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες με αυτά που λέει δημόσια. Είναι λάθος μεγάλο να βγάζεις πολύ έντονα αυτό που νιώθεις. Όλοι οι παίκτες επηρεάζονται από τα λεγόμενα του Τιμούρ. Δεν το πιστεύω εγώ πως αυτό είναι το επίπεδο μας. Στα αποδυτήρια μπορεί να τους μιλάει διαφορετικά, δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, αλλά όταν βγαίνει και λέει ότι δεν έχουμε ποιότητα υποσυνείδητα μπαίνουν στους ποδοσφαιριστές. Το πρόβλημα είναι το πως βγαίνουν έξω κάποια πράγματα από τον κ. Κετσπάγια» .
Για τους παίκτες: «Οι πιο φορμαρισμένοι ποδοσφαιριστές μένουν εκτός 11άδας. Έχουμε παίκτες που παίζουν βασικοί. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Ούτε οι 17 ξένοι είναι το πρόβλημα. Πολλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές παίζουν στο εξωτερικό πλέον. Υπήρχε και παλιά αυτό το θέμα με τον Οκκά και τον Κωνσταντίνου. Είχαμε παίκτες που παίζανε στο εξωτερικό αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί».
Για την εικόνα της ομάδας: «Μας πληγώνει αυτή η εικόνα. Κανείς που έχει αγωνιστεί στην Εθνική Κύπρου δεν θα πει πως αυτό είναι το επίπεδο μας. Όλοι θέλουμε το καλό της Κύπρου και αγαπάμε την Εθνική και γι’ αυτό είμαστε απογοητευμένοι. Πιστεύω πολύ στους παίκτες μας και έχουμε πολλά νεαρά παιδιά που έχουν το επίπεδο για την Εθνική Ανδρών. Δεν πρέπει να κολλάμε στην ηλικία. Είναι μεγάλο κεφάλαιο η Εθνική Κύπρου, μπορείς να συζητάς πολλά πράγματα για πολλές ώρες. Αυτό που πληγώνει είναι τα όσα γίνονται. Πρέπει να πάρει και η Ομοσπονδία κάποιες σημαντικές αποφάσεις».