Η διοίκηση της Λακατάμιας πραγματοποίησε διάσκεψη Τύπου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Λακατάμιας όπου παρουσιάστηκε η ποδοσφαιρική και η προπονητική ομάδα, οι στόχοι της νέας χρονιάς, καθώς επίσης τα προβλήματα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει το γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης και την αναβάθμιση υφιστάμενου γηπέδου, σε ένα επαγγελματικό γήπεδο γυναικών.
Η εκπρόσωπος τύπου κ. Θέα Νικολάου ανάφερε μεταξύ άλλων:
«Νιώθω την ανάγκη να παραθέσω κάποιες πραγματικότητες και ευρήματα για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο, μίας και σε ένα κατεξοχήν ανδρικό άθλημα, κατάφεραν οι γυναίκες να σπάσουν στερεότυπα και όχι μόνο να εισβάλουν σε αυτό, αλλά και να διαπρέψουν, έχοντας όμως να αντιμετωπίσουν πολλές ανισότητες, αλλά και αντιξοότητες, ενώ φαίνεται κάποιες φορές τα εμπόδια να είναι απροσπέλαστα, με αποτέλεσμα τον τερματισμό των δραστηριοτήτων των σωματείων και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα των ομάδων, κάτι το οποίο βιώσαμε και στο πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής σεζόν 2022 – 2023.
Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει διεθνώς το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι:
• η τήρηση μη επαγγελματικού στάτους στο σπορ,
• η πρόωρη εγκατάλειψη του αθλήματος,
• η μη καταβολή αποζημίωσης για συμμετοχή στην εθνική ομάδα,
• οι διακρίσεις και οι παρενοχλήσεις.
Καλούμε την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να σταθεί αρωγός στο Γυναικείο Πρωτάθλημα και να το στηρίξει εμπράκτως. Είναι απαραίτητο να δοθούν τα κίνητρα ώστε οι ποδοσφαιρίστριες να αυξάνονται και όχι να μειώνονται. Πέραν από τα λιγοστά οικονομικά κίνητρα προς τις ομάδες και τις ποδοσφαιρίστριες, δεν μπορεί η ΚΟΠ να αγνοεί τα προβλήματα της ακαταλληλότητας των γηπέδων.
Το Ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό, πνευματικό και ψυχολογικό αγαθό και σαν τέτοιο πρέπει όλοι μας να το εκτιμούμε και να το χειριζόμαστε.
Οι θεσμοί του κράτους, η διοργανώτρια αρχή ποδοσφαίρου και όσοι αρμόδιοι λαμβάνουν αποφάσεις που σχετίζονται με την προώθηση και την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, επιβάλλεται με πράξεις να δείχνουν τον δρόμο της ισότητας.»
Δεν παρέλειψε δε να κάνει αναφορά στη αναβάθμιση γηπέδου, του 1ο γηπέδου φιλικού προς τις γυναίκες, αναφέροντας:
«Όραμα μας από την αρχή της σύστασης μας ήταν η δημιουργία και λειτουργία ενός δικού μας γηπέδου, αναδομημένο σε ευρωπαϊκά προπονητικά πρότυπα, με εγκαταστάσεις και χώρους, φιλικούς προς τις γυναίκες.
Και ναι …. Η δημιουργία του 1ου γηπέδου γυναικείου ποδοσφαίρου είναι γεγονός! Εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε τεράστιες ευχαριστίες στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ανθούπολης, για την παραχώρηση του κοινοτικού τους γηπέδου, που ενστερνίστηκαν το όραμα μας και έγιναν αρωγοί σ αυτό. Η αναβάθμιση του συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για το Σωματείο, μίας και τα πενιχρά μας οικονομικά δεδομένα δεν μπορούν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του. Δημόσια καλούμε τον ΚΟΑ όπως αξιολογήσει την σημαντικότητα της δημιουργίας ενός τέτοιου γηπέδου και να συμβάλει ούτως ώστε να γίνει πρότυπο για τις υπόλοιπες ομάδες.»
Ο προπονητής Σάββας Βασιλείου σε σύντομη τοποθέτηση ανάφερε:
«Θέλουμε φέτος να είμαστε κάτι περισσότερο από απλά συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα, να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλους τους αντιπάλους και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε ένα πρόσωπο καλύτερο και να έχουμε όσους βαθμούς περισσότερους μπορούμε στην χρονιά. Το πρωτάθλημα είναι μικρό όμως θεωρώ ότι είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Τα επίπεδα μεταξύ των ομάδων είναι αρκετά πιο κοντά σε σχέση με άλλες χρονιές».
Τέλος ανάφερε η κ. Νικολάου:
«Αντίστροφη μέτρηση για το Γυναικείο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2023-24 με την πρώτη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή 1/10/2023. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να παρουσιάσω την προπονητική μας ομάδα – η οποία αποτελείται τον Σάββα Βασιλείου προπονητή, τον Αντρέα Πέτρου, προπονητή τερματοφυλάκων και τον Αντρέα Στυλιανού γυμναστή της ομάδας όπως τον Σάββα Μαγκαφά προπονητή της Κ18, την Παναγιώτα Θεοφίλου στην Κ13 και την Δημητριάνα Τζιουτζιούκη στην Κ11. Τους ευχαριστήσουμε για τον επαγγελματισμό και το ήθος που τους διακρίνει, καθώς επίσης και τη σημαντική συμβολή τους στην ανάπτυξη της ομάδας.
Θερμές Ευχαριστίες να εκφράσω στη δήμαρχο για την παραχώρηση της αίθουσας, το coffee bliss café για την παραχώρηση των καφέδων και τα νερά BIKOS , αλλά εγκάρδιες ευχαριστίες θα ήθελα να στείλω στου χορηγούς μας:
Impophar , Home About kitchen, Admiral cyprus, Ελαστικά Πάμπος, LL sports cars και το ταβερνάκι το Σπήλαιο, των οποίων οι χορηγίες αποτελούν πνεύμονα οξυγόνου για το σωματείο μας.
Προς ενημέρωση των φιλάθλων και φίλων της ομάδας, το Σωματείο έχει εκδώσει family season ticket στην τιμή των 50 ευρώ, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε και τις συλλεκτικές σιάρπες της ομάδας στην τιμή των 10 ευρώ.»
Γραφείο Τύπου
Lakatamia FC