Ασταμάτητος δείχνει ο Άνχελ Γκερέρο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αφού έχει σκοράρει σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια στις τέσσερεις αγωνιστικές, μετρώντας ισάριθμα τέρματα (από ένα σε Εθνικό, Οθέλλο, Νέα Σαλαμίνα και Καρμιώτισσα).
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Ισπανός επιθετικός σκοράρει σε τέσσερα σερί ματς. Το ‘κανε και πέρυσι με τη φανέλα της Ανόρθωσης, σκοράροντας κόντρα σε Ολυμπιακό (δις), Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ και Ακρίτα, στο διάστημα από τις 19 Μαρτίου μέχρι τις 12 Απριλίου 2023.
Προκύπτει βέβαια η εξής μεγάλη διαφορά: Πέρυσι το σερί καταγράφηκε σε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, φέτος στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου αδιάφορες ομάδες δεν υπάρχουν. Είναι μία σημαντική παράμετρος που επί της ουσίας, προσδίδει μία μεγαλύτερη σημαντικότητα στο φετινό του σερί.
Αν στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν λένε πάντοτε την αλήθεια, στην περίπτωση Γκερέρο και το πόσο πετυχημένη είναι η μεταγραφή του, η αλήθεια είναι καθαρή σαν κρύσταλλο: σε 24 ματς πρωταθλήματος με τη φανέλα της Ανόρθωσης, έχει πετύχει 14 γκολ. Οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο, είναι μάλλον περιττό.

Ανδρέας Βεντούρης