Οι Παριζιάνοι διέλυσαν με 4-0 τη Μαρσέιγ αλλά έχασαν τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ξέσπασε στη Μαρσέιγ η Παρί! Οι Παριζιάνοι προερχόταν από εντός έδρας ήττα κόντρα στη Νις αλλά στο ντέρμπι με την ομάδα της Μασσαλίας ήταν καταιγιστικοί και κέρδισαν εύκολα με 4-0. Μελανό σημείο ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ.

Με τριάδα στην άμυνα ο υπηρεσιακός της Μαρσέιγ, Ζακ Αμπαρντοναντό. Στα δοκάρια ο Λόπεθ και στην άμυνα οι Μπαλέρντι, Εμπεμπά και Ζιγκό. δεξιά ο Κλος και αριστερά ο Λόνυι, με τους Βερετού, Ρονζιέ και Ουναχί στον άξονα. Ομπαμεγιάνγκ και Βιτίνια μπροστά.

Η Μαρσέιγ δεν μπόρεσε να αλλάξει 2η μπαλιά στο πρώτο διάστημα με την Παρί να πιέζει ακατάπαυστα και τελικά να βρίσκει το γκολ στο 8ο λεπτό από φοβερή εκτέλεση φάουλ του Χακίμι. Στην πρώτη φάση που πέρασε το κέντρο στο 12’ η Μαρσέιγ άγγιξε το γκολ καθώς ο Βιτίνια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Μαρκίνιος έβαλε σωτήριο μπλοκ ενώ από σο ίδιο διάστημα ο Κιλιάν Εμπαπέ δεχόταν τις πρώτες βοήθειες για πόνο πόδι αλλά τελικά επέστρεψε.

Στο 22ο λεπτό ο Κλος σέντραρε από δεξιά και ο Βιτίνια πήρε την κεφαλιά αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Ντοναρούμα και στο 31’ ο Εμπαπέ αποχώρησε τελικά λόγω του πόνου στον αστράγαλο. Κι όμως στο 37’ το σουτ του Χακίμι βρήκε στο δοκάρι και στον Λόπεθ και ο Κολό Μουανι σε κενή εστία πλάσαρε για το 2-0. Το ημίχρονο έληξε με κατοχή 80% για την Παρί και με 340 περίπου περισσότερες πάσες για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Ο Αμπαρντοναντό έκανε δυο αλλαγές στο ημίχρονο, ρίχνοντας το ματς του Αρίτ και Εντιαγέ αντί των Ουναχί και Βιτίνια αλλά στην πρώτη φάση η Μαρσέιγ δέχτηκε και 3ο γκολ. Ο Ντεμπελέ σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκονσάλο Ράμος με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 3-0.

Στο 51’ ο Ομπαμεγιάνγκ είδε και απόειδε και δοκίμασε από μακριά ένα σουτ που έφυγε λίγο έξω και στο 54’ το νέο φάουλ του Χακίμι κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω. Στο 56’ η Παρί απείλησε με τον Ζαΐρ Εμερί και στο 58’ το πλασέ του Κολό Μουανί σταμάτησε στον Εμπεμπά. Στο 72ο λεπτό μετά από κόρνερ η μπάλα έμεινε στην περιοχή της Παρί αλλά ο Εμπεμπά έκανε άσχημο σουτ και στο 89′ ο Κολό Μουανί έφυγε σαν σφαίρα από δεξιά, σέντραρε και ο Ράμος από κοντά πλάσαρε για το 4-0.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Ερναντές (69’ Ντανίλο), Χακίμι (83’ Μουκιελέ), Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ, Μπαρκολά (83’ Σολέρ), Ουγκάρτε, Ζαΐρ Εμερί, Εμπαπέ (32’ Γκονσάλο Ράμος), Ντεμπελέ (69’ Φαμπιάν Ρουίθ), Κολό Μουανί
ΜΑΡΣΕΪΓ: Πάου Λόπεθ, Εμπεμπά, Κλος (84’ Ναντίρ), Μπαλέρντι (83’ Μεϊτέ), Ζιγκό, Λόντι, Βερετού, Ρονζιέ, Ουναχί (46’ Αρίτ), Βιτίνια (46’ Εντιαγέ), Ομπαμεγιάνγκ (75’ Κορέα)