Ο Ερσίν Τατάρ ευχαρίστησε προσωπικά τον Τούρκο Πρόεδρο για την ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ κατά τη συνάντηση που είχαν στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ», ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι εξέφρασε τις ευχαριστίες του ίδιου και του «λαού» του και δήλωσε ότι «με μια τέτοια έκκληση, η λύση δύο κρατών και ο δίκαιος αγώνας μας ενισχύονται». Δεν αναφέρεται η ώρα κατά την οποία έγινε η συνάντηση. Σημειώνεται ότι και η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό έγινε στο «Σπίτι της Τουρκίας» στον 13ο όροφο του οποίου στεγάζονται τα γραφεία της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Ερσίν Τατάρ είχε ήδη εκφράσει ευχαριστίες προς τον κ. Ερντογάν για τις αναφορές του στο Κυπριακό και τους Τ/κ στην ομιλία προχθές, μέσω τουρκικών και τ/κ ΜΜΕ. Ο Τ/κ ηγέτης είχε πει ότι συνάντησε ήδη και μίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο αμέσως μετά που έφθασε στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο γεύματος.

Επαφές Ολγκούν

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση, ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν είχε συνάντηση χθες με τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Αννα Γιεβστιγκνέεβα και τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, Μίροσλαβ Γέντζια.

Όπως αναφέρεται, η συνάντηση με την κ. Γιεβστιγκνέεβα έγινε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ και με τον κ. Γέντζια στο γραφείο του στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ. Με τους συνομιλητές, προστίθεται, ο κ. Ολγκούν συζήτησε τις περιφερειακές εξελίξεις, τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί και τους εξήγησε το νέο όραμα της τ/κ πλευράς για την λύση του Κυπριακού «που έφτασε τα 60 χρόνια».

Με τον κ. Γέντζια συζήτησαν επίσης για τη συνάντηση που θα έχει ο Τ/κ ηγέτης με τον ΓΓ του ΟΗΕ μεθαύριο, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σe όλες του τις συναντήσεις o κ. Ολγκούν συνοδεύεται από τον συντονιστή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και των «διμερών τεχνικών επιτροπών», Γκιουνές Ονάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ