Ο Αθλητικός Διευθυντής της Ομόνοιας, Γέσπερ Γιάνσον, μίλησε για την ομάδα, την πορεία της και τον προγραμματισμό στην εκπομπή «Total Green».

-Για το ματς με την ΑΕΛ: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε τα πρώτα 20 λεπτά, ήταν πολύ κοντά σ’ αυτό που θέλουμε να βλέπουμε. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε τον έλεγχο. Θα ήταν ωραίο να τελειώσουμε με 11 παίκτες σε ένα 90λεπτο».

-Πώς κρίνει ο ίδιος την παρουσία της Ομόνοιας μέχρι τώρα: «Είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση και αξιολόγηση για τα 9 παιχνίδια που δώσαμε, λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος που είχαμε σε τρία από αυτά. Υπήρχαν στιγμές και διαστήματα που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Με το ΑΠΟΕΛ παρότι μείναμε με 9 παίκτες, δείξαμε χαρακτήρα. Η ομάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο προπονητής προσπαθεί να περάσει στους ποδοσφαιριστές τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζεται. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από τον χαρακτήρα που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές. Θα χρειαστεί ακόμη λίγος χρόνος για να γίνει σωστή αξιολόγηση».

-Για την πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν χρειαζόταν να γίνουν μεταγραφές και τις κινήσεις που έγιναν στο τέλος: «Δεν πιστεύω ότι το να αλλάζεις συνεχώς ποδοσφαιριστές, είναι ο δρόμος προς την επιτυχία. Θέτω ως προτεραιότητα να αναπτύσσω και να δίνω ψυχολογία στους υφιστάμενους παίκτες του ρόστερ. Το αποτέλεσμα μιας δουλειάς πρέπει να έρθει σε 2-3 μεταγραφικές περιόδους, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη κι άλλες παραμέτρους. Τον Μπέζους τον θεωρούσαν…καμένο χαρτί, στο μυαλό του κόσμου υπήρχε ανάγκη για επιθετικό αλλά ο Κακουλλής είναι το πρώτο βιολί, ο Χαραλάμπους είναι απ’ τους καλύτερους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη βελτίωση που παρουσιάζουν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Είμαι κι εγώ σε μια διαδικασία που μαθαίνω. Το κυπριακό ποδόσφαιρο, την ομάδα, τον κόσμο, τις απαιτήσεις. Είναι μια συνεχής προσπάθεια, το σκάουτινγκ και οι μεταγραφές που θα έρθουν αλλά είναι σημαντικό να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μου θα φανεί σε 2-3 μεταγραφικές περιόδους, όταν θα περάσω και τη φιλοσοφία μου».

-Για το ντεμπούτο Αλιούμ και πότε θα είναι έτοιμοι οι Αμό και Φράνσον: «Γνωρίζω τον Αλιούμ, έχω πολύ καλή άποψη. Είναι πιο έτοιμος από τους άλλους δύο. Έχει ταλέντο, καλή φυσική κατάσταση και προοπτική. Ήθελα να τον δει και ο προπονητής, οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι συλλογικές. Ο Αμό είναι ένας παίκτης που προέρχεται από ψηλό επίπεδο, έμεινε πίσω λόγω του τραυματισμού του. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά του ιατρικού τιμ, άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς. Εδώ και μια βδομάδα τον βλέπω να…κινείται. Εννοώ ότι βλέπω την ανοδική του πορεία. Η Ομόνοια του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία και το αναγνωρίζει κι ο ίδιος. Ο Φράνσον είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Υπάρχει φυσικά ανταγωνισμός στη θέση του. Είναι ένας διεθνής, θα μας βοηθήσει στη διάρκεια της σεζόν. Να πω ότι η Κύπρος δεν είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός για παίκτες από το πάνω ράφι, για να πάρεις ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου πρέπει να προκύπτουν κάποιες συνθήκες. Αν τέτοιοι παίκτες έρχονταν στην καλή τους φάση, το πρωτάθλημα θα ήταν…top level. Χρειάζεται περισσότερο υπομονή από τον κόσμο για να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα οι ποδοσφαιριστές».

-Για τον Μάριο Ηλία: «Είναι ένας ενδιαφέρον ποδοσφαιριστής. Δεν έχουμε υπογράψει ακόμη μαζί του. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί, αν υπάρχει κάτι θα το ανακοινώσουμε. Η φιλοσοφία του συλλόγου είναι να έχει τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των Κυπρίων και των ξένων, της ηλικίας. Ο Ανδρέας Χρίστου πήγε στη ΜΕΑΠ και θέλουμε να γίνει ξανά παίκτης της Ομόνοιας».

-Αν ο αποκλεισμός στην Ευρώπη άλλαξε τα πλάνα στον προγραμματισμό: «Προφανώς. Αν είχαμε προκριθεί στους ομίλους θα είχαμε περισσότερα παιχνίδια και ίσως να είχαμε ανάγκη για πιο μεγάλο ρόστερ. Θεωρώ ότι μπορεί να καλύψει η ομάδα τις υποχρεώσεις της μέχρι τα Χριστούγεννα. Δίνουμε βάση στο πώς πρέπει η ομάδα να εντοπίζει τους ποδοσφαιριστές».

-Για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται, αν θα γίνουν επαφές προσεχώς: «Είναι σημαντικό κι αυτό. Το ένα τρίτο των παικτών του ρόστερ ολοκληρώνεται το συμβόλαιό τους. Θέλουμε να λειτουργήσουμε πιο έγκαιρα. Γνωρίζω τι σημαίνει ο Φαμπιάνο για την ομάδα και τον κόσμο της. Ανανεώσαμε και τον Ουζόχο, πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τόσο ποιοτική τετράδα στους τερματοφύλακες. Γίνονται συζητήσεις, όλοι ξέρουν τι σημαίνει ο Φαμπιάνο».

-Αν μπορεί η Ομόνοια να πάει το πρωτάθλημα: «Είναι αυτονόητο. Το σημαντικό όμως δεν είναι να πάρεις το πρωτάθλημα και μετά να πέσεις κάτω, αλλά να έχεις σταθερότητα. Να εμπιστευτεί ο κόσμος το πρότζεκτ, το πιστεύω πάρα πολύ».