Ο Σάουθγκεϊτ και οι συμπαίκτες του τον στηρίζουν, εκείνος ίσως να μην κάνει τόσα πολλά για να βοηθήσει τον εαυτό του, αλλά ο Μάικλ Όουεν έχει δίκιο. Είναι, ίσως, πρωτόγνωρο όλο αυτό να το παρακολουθείς για έναν ποδοσφαιριστή. Ο Χάρι Μαγκουάιρ έχει βρεθεί… στο μάτι του κυκλώνα και είναι ν’ απορείς αν υπάρχει διέξοδος από αυτό.

Είναι, πράγματι, πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει με τον Μαγκουάιρ…

Ο διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη του Έρικ Τεν Χαγκ στο «Ολντ Τράφορντ», κάτι που είναι λογικό να επηρεάσει και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Εκείνος του έδωσε φανέλα βασικού στο ματς του περασμένου Σαββάτου με την Ουκρανία, ο Μαγκουάιρ έκανε λάθος στη φάση του γκολ που πετυχαίνει ο Ζιντσένκο, ενώ, στο φιλικό ιστορίας με την Σκωτία το βράδυ της Τρίτης στην Γλασκώβη, όλα έγιναν χειρότερα.

Ο άλλοτε στόπερ της Λέστερ πέτυχε αυτογκόλ με προβολή που έβαλε σε γύρισμα προς την περιοχή του Ράμσντεϊλ και ήταν αρκετό για να ξεσπαθώσουν ξανά όλοι. Και φυσικά για να γίνει γι’ ακόμα μια φορά viral. Και να θυμηθεί ο κόσμος ότι τα δύο τελευταία του τέρματα είναι… στα δίχτυα της δικής του ομάδας!

«Είναι αστείο όλο αυτό που συμβαίνει με τον Χάρι. Εδώ και αρκετό καιρό εισπράττει πολύ κακή συμπεριφορά από παντού. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ ξανά άλλον ποδοσφαιριστή να δέχεται όλα αυτά τα “πυρά”. Από οπαδούς, μέχρι και σχολιαστές, παρουσιαστές, απ’ όλους» είπε ο ομοσπονδιακός κόουτς της Αγγλίας και έχει δίκιο.

Αυτό τόνισε διαδικτυακά και ο Μάικλ Όουεν γράφοντας: «Δεν έχει απογοητεύσει ποτέ την εθνική Αγγλίας και παρ’ όλα αυτά τον γελοιοποιούν κάθε φορά. Δέχεται απίστευτες προσβολές».

Το θέμα είναι … πώς γυρνάει όλο αυτό. Πώς μπορεί ο Χάρι Μαγκουάιρ να το ηρεμήσει. Κι αν η μοναδική λύση είναι η αποχώρηση και η μεταγραφή κάπου αλλού για να καθαρίσει και το δικό του μυαλό.

Γιατί από ένα σημείο και μετά, θα σκέφτεται τόσο πολύ που το παραμικρό λάθος θα γίνεται… εφιάλτης για εκείνον και για τα σχόλια που θα γράφονται και θα λέγονται…