Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση προς την εκπομπή Alpha Ενημέρωση η παραιτηθείσα Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Δόξα Κωμοδρόμου, αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις υπερωρίες που έλαβε για εκπροσώπηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μνημόσυνα και άλλες εκδηλώσεις.

Σημειώνει πως «δεν καταχράστηκα ούτε ένα ευρώ του φορολογούμενου πολίτη, και πληρωνόμουν Α8 για μια θέση που όλοι οι προκάτοχοι μου αμείβονταν Α13», ότι «ακολούθησα πιστά τις οδηγίες της Δημόσιας Υπηρεσίας και των αρμοδίων» και πως «δεν έπραξα τίποτα παράνομο βάσει της Νομοθεσίας.»

Διαβάστε αυτούσια τη γραπτή δήλωση της κυρίας Κωμοδρόμου:

«Κατ’ αρχάς επιτρέψετέ μου να απολογηθώ για τις αναφορές που προηγήθηκαν και που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα.

Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι Λειτουργός του Πανεπιστημίου Κύπρου και ως τέτοια συνεχίζω, αφού υπόκειμαι στη Νομοθεσία των Δημοσίων Υπαλλήλων. Παρέμεινα Λειτουργός και κατά τη διάρκεια της ανάθεσης των καθηκόντων μου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες της Δημόσιας Υπηρεσίας και των αρμοδίων. Δεν έπραξα τίποτα παράνομο βάσει της Νομοθεσίας. Δεν καταχράστηκα ούτε ένα ευρώ του φορολογούμενου πολίτη, και πληρωνόμουν Α8 για μια θέση που όλοι οι προκάτοχοι μου αμείβονταν Α13.

Αποχώρησα για να προστατεύσω τον ΠτΔ, καθώς όλο αυτό που ενορχηστρώθηκε κατά την απουσία του στην Αμερική, έγινε για να πλήξει τον ίδιο. Και μάλιστα την ώρα που Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδινε τη δική του μάχη στη Νέα Υόρκη για το πρόβλημα της Κύπρου.»