Δείπνο των γυναικών-μελών της με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα. Αννίτα Δημητρίου, διοργάνωσε σε εστιατόριο στη Λευκωσία το βράδυ της Δευτέρας (18/09) η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).
Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων που κάνει η ΕΑΚ για ενδυνάμωση και ενίσχυση των γυναικών-μελών της, σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχαν ΕΑΚ και κα. Αννίτα Δημητρίου.
Παρευρέθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των συναδελφισσών-μελών της ΕΑΚ, οι οποίες είχαν την ευκαιρία, σε ευχάριστο κλίμα, να συνομιλήσουν με την κα. Αννίτα Δημητρίου, να αναφερθούν η κάθε μία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο επάγγελμα, αλλά και τις εργασιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητικογράφοι.
Η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι παράλληλα και Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας αυτές τις μέρες, λόγω της απουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Παρά το βεβαρυμμένο της πρόγραμμα, αφιέρωσε την ώρα της στις γυναίκες της ΕΑΚ, συνομιλώντας με όλες, σ’ ένα ευχάριστο βράδυ.
Παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. Μαρίνα Αργυρού (Cytavision) και Αγάθη Κλωνάρη (ALPHA), καθώς και οι Άντρεα Καφά (Cablenet), Άντρη Κασάπη (ΡΙΚ), Κατερίνα Κυριάκου (Super ΣΠΟΡ FM), Φυτούλα Μωυσέως (kerkida.net), Δήμητρα Νικολάου (ΚΥΠΕ), Ειρήνη Σπυροπούλου (ΚΟΑ), Στέλλα Σωκράτους (ΣΠΟΡ FM 95), Κατερίνα Φραντζή (ΔΙΑΣ), Αριάδνη Γενεθλίου (ΑΕΛ), Μύρια Σάββα (ALPHA), Χαρά Σαββίδου (Savvides Press Sports Photographers), Μαίρη Ταραλίδη (Cytavision), Φανή-Άννα Ποϊριάζη (πρώτη γυναίκα-μέλος), Βάνα Λειβαδιώτη (kerkida.net).
Οι δράσεις της ΕΑΚ στο θέμα της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό συνεχίζονται. Πρόσφατα, η ΕΑΚ και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα. Τζόζη Χριστοδούλου διοργάνωση συνάντηση για συζήτηση, ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου η ΕΑΚ θα συμμετάσχει στην ευρεία διαβούλευση που διοργανώνει στο Προεδρικό Μέγαρο η Επίτροπος, με συμβολή στις ομάδες εργασίας «Φύλο – Αθλητισμός» και «Φύλο – ΜΜΕ».
Σήμερα, η ΕΑΚ περιλαμβάνει στις τάξεις της 22 γυναίκες μέλη, με σημαντική αύξηση σε σύγκριση με πριν πέντε χρόνια, οπόταν ήταν οκτώ οι γυναίκες μέλη.