Απόλυτα ευχαριστημένοι από την παρουσία του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, φαίνεται πως είναι οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Ντέκο, αθλητικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε ότι ο Ισπανός προπονητής πρόκειται να επεκτείνει το συμβόλαιό του.
Είπε χαρακτηριστικά: «Ο Τσάβι θα υπογράψει νέα συμφωνία, του αξίζει να επεκτείνει το συμβόλαιό του».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως οι ανανεώσεις του Γιαμάλ και του Μπαλντέ, η έλευση του Ροκέ, αλλά και οι δανεισμοί των Κανσέλο και Φέλιξ. «Οι δύο ανανεώσεις του Αλεχάντρο Μπαλντέ και του Λαμίν Γιαμάλ είναι ήδη σε καλό δρόμο, θα υπογράψουν και οι δύο νέες συμφωνίες. Σίγουρα θα έχετε νέα τις επόμενες ημέρες.
Θέλουμε να φέρουμε τον Ροκέ το συντομότερο δυνατό, αλλά η συμφωνία είναι ξεκάθαρη: Μπορεί να έρθει μόνο τον Ιανουάριο ή τον επόμενο χρόνο. Δεν θα έρθει νωρίτερα λόγω της διαπραγμάτευσης με την Ατλέτικο Παραναένσε, που έπρεπε να αποδεχθούμε.
Δεν υπάρχει καμία οψιόν αγοράς και στις δύο συμφωνίες, τόσο του Ζοάο Φέλιξ, όσο και του Κανσέλο — Αμφότεροι είναι με δανεισμό ενός έτους. Αν παίξουν σε καλό επίπεδο, θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε στον σύλλογο. Θα το δουλέψουμε, δεν είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί σήμερα».