Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ Απεσιάς και Άλασσας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν για την τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ρίψεις νερού έχουν αρχίσει, εκτός από όλα τα εναέρια μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα Ιορδανικά ελικόπτερα.
Όπως ανέφερε στο κρατικό κανάλι ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις. Στην Κύπρο έφθασαν τα τρία ελικόπτερα από την Ιορδανία.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, σε ανάρτησή του στο twitter, υπέδειξε πως επίγειες δυνάμεις βρίσκονται στην πυρκαγιά, σε επιφυλακή και εκεί που παρουσιάζονται αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται. Σημείωσε, δε, ότι τα εκμισθωμένα ελικόπτερα και αεροσκάφη της Δημοκρατίας επιχειρούν κατά διαστήματα, κατόπιν αξιολόγησης στο πεδίο.
Παράλληλα, ο κ. Κεττής επεσήμανε πως τα τρία Ιορδανικά ελικόπτερα θα επιχειρήσουν, περίπου στις 10:00 π.μ, για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, με συνοδεία προπορεύομενου ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς. Τα Ισραηλινά αεροσκάφη δεν θα χρειαστεί τελικά να ανταποκριθούν, κατέληξε. Όσον αφορά στα αεροσκάφη από την Ιορδανία, πρόκειται για δύο Super Puma και ένα Mi-26.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει γύρω στις 2:00 το μεσημέρι της Παρασκευής και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, οδήγησαν την κατάσταση εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν όλα τα πτητικά μέσα που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Την ίδια ώρα, στη μάχη ρίχθηκαν δεκάδες μέλη τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσο και του Τμήματος Δασών, ενώ λόγω της κατάστασης, η Πυροσβεστική προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού, σε μια προσπάθεια οι επίγειες δυνάμεις να οριοθετήσουν περιμετρικά την πυρκαγιά, την ώρα που οι εναέριες δυνάμεις επιχειρούσαν με ρίψεις νερών.
Ωστόσο, εχθρός των δυνάμεων αποτέλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έδιναν «ταχύτητα» στη φωτιά, ενώ είχαν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Διερευνώνται τα αίτια
Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, από τις πρώτες εξετάσεις προκύπτει πως ξεκίνησε από την άκρη του δρόμου, εξού και στο κάδρο βρίσκεται το σενάριο να τέθηκε κακόβουλα.
Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται σε συνδυασμό με άλλη πληροφορία που βρίσκεται ενώπιον των Αρχών, η οποία, σύμφωνα με αρμόδια πηγή από την Αστυνομία Λεμεσού, αναφέρει πως όχημα ελάττωσε ταχύτητα από το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά στην Άλασσα και στη ακολούθως συνέχισε την πορεία του.
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία ψάχνει βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών, ώστε να διερευνηθεί η εν λόγω πληροφορία, αλλά και σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία που θα βοηθήσουν στο να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.