Έτοιμος για ακόμη μία μεγάλη μεταγραφή είναι ο Ερυθρός Αστέρας!

Σύμφωνα με το σέρβικο «Telegraf», οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Αλεξέι Σβεντ, πολύπειρου Ρώσου σκόρερ με τεράστια εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά και από αυτά του ΝΒΑ!

Όπως τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα, οι δύο πλευρές βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και αρκετό καιρό και υπάρχει σαφής σύνδεση τις τελευταίες ημέρες. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, με τον Ρώσο να ενδιαφέρεται για την προοπτική της ομάδας του Βελιγραδίου, έχοντας συνεργαστεί ξανά με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στη Χίμκι, τη σεζόν 2016-17.

Βέβαια, το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως υπάρχει φόβος από πλευράς Ερυθρού Αστέρα πως ο Σβεντ θα μπορούσε κάποια στιγμή να στραφεί σε ομάδα της Κίνας, από όπου έχει και προτάσεις, αλλά και να δεχτεί μια πιο πλούσια πρόταση από άλλο σύλλογο της Ευρωλίγκας. Παρόλα αυτά, πιθανότατα η μεταγραφή του θα κλείσει τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε πως ο 34χρονος είχε αποκαλύψει προ ολίγων εβδομάδων πως είχε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, αν και δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο από πλευράς «ερυθρολεύκων».

Ο Σβεντ ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ, στη συνέχεια έπαιξε σε δύο άλλους συλλόγους της Μόσχας, τη Χίμκι και τη Ντιναμό, πριν ενταχθεί τελικά στο ΝΒΑ. Εκεί φόρεσε τη φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Φιλαδέλφεια 76ers, Χιούστον Ρόκετς και Νιου Γιορκ Νικς, πριν επιστρέψει στη Χίμκι το 2015, και στη συνέχεια στην ΤΣΣΚΑ, όπου είχε συμβόλαιο μέχρι φέτος.

Ο Ερυθρός Αστέρας αν αποκτήσει τον Ρώσο θα προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ του, έχοντας κάνει μερικές μεγάλες κινήσεις, όπως ο Σαμπάζ Νέιπιερ, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Ρόκας Γκιεντράιτις, ο Μάρκο Σιμόνοβιτς και ο Μάικ Τόμπι.