Η Team USA στοχεύει στην κορυφή και είναι ένα από τα φαβορί, φυσικά το μεγαλύτερο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Ωστόσο ο Στιβ Κερ δεν έχει ξεχάσει την αποτυχία του 2019 και την έβδομη θέση στην Κίνα και γι’ αυτό εξήγησε ότι στον αθλητισμό, ειδικά σε αυτό το επίπεδο, όλα μπορούν να συμβούν.
Ο προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ δήλωσε ευλογημένος για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τόνισε ότι η Team USA προετοιμάστηκε καλά και δήλωσε σίγουρος ότι το φετινό ρόστερ, το οποίο χτίστηκε με πολλή προσοχή, έχει τα στοιχεία που χρειάζεται για να κάνει πρωταθλητισμό στη Μανίλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στιβ Κερ:
«Αισθανόμαστε το πάθος των φιλάθλων, όπου κι αν πάμε εδώ στη Μανίλα. Είχαμε καλές εβδομάδες με προπονήσεις, λατρεύω να δουλεύω με αυτά τα νεαρά παιδιά που βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Θέλουμε να απολαύσουμε τη διαδικασία, να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και να είμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές σπουδαίες ομάδες σε αυτό το τουρνουά.
Φτιάχνουμε το πλάνο μας για την Νέα Ζηλανδία, ο Μαρκ Φιου έχει αναλάβει αυτή την ομάδα και μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Δουλέψαμε κάποια πράγματα στην προπόνηση, τους σεβόμαστε, είναι καλά προπονημένη ομάδα και παίζουν σκληρά. Κόβουν, σκρινάρουν, σουτάρουν γρήγορα, πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για να τους νικήσεις.
Λατρεύουμε αυτό που κάνουμε, λατρεύω να προπονώ, λατρεύω την πίεση και τον ανταγωνισμό. Για να είσαι ανταγωνιστικός, πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί και να χάσεις. Το θέμα είναι η προσπάθεια και η προσέγγιση. Η χημεία. Λατρεύω να είμαι μέλος μίας ομάδας, να κάνω αυτό που κάνουμε τώρα, να προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι. Ουδείς θα πεθάνει στα σπορ. Θα προσπαθήσουμε για το χρυσό. Αν δεν το καταφέρουμε, θα μας κριτικάρουν, αλλά θα είμαστε ok με αυτό. Είμαι ευλογημένος που μπορώ να το κάνω αυτό, θα κοιτάζω πίσω και θα λέω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Θέλουμε να νικήσουμε, αλλά ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.
Είχαμε καλή προετοιμασία. Το σημαντικότερο ήταν να συνηθίσουμε τους κανονισμούς της FIBA και να μάθουμε να παίζουμε μαζί. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που θα είναι σημαντικές στο τουρνουά. Δεχθήκαμε χτυπήματα από Ισπανία και Γερμανία και τα αντέξαμε. Αυτή η εμπειρία θα μας βοηθήσει, διότι ξέρουμε πόσο καλές είναι αυτές οι ομάδες.
Είχαμε σκληρό τουρνουά το 2019 στην Κίνα, τερματίσαμε 7οι. Ξέραμε πόσο ανταγωνιστικές ήταν οι ομάδες. Το μόνο που μπορείς να πετύχεις από εμπειρίες όπως αυτή, είναι να μάθεις και να βελτιωθείς για την επόμενη φορά. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε στην φετινή μας προετοιμασία.
Ήταν σημαντικό που υπήρξα συνεργάτης του Πόποβιτς, διότι με βοήθησε για να χτίσω τη φετινή ομάδα. Δεν μπορείς να έχεις συνέπεια όπως στο NBA και συνέχεια. Θέλαμε φέτος παιδιά που θα μπουν στο σύνολο σύντομα. Έχω καλό προαίσθημα. Πασάρουν όλοι, έχουν εμπειρία, για εμένα το σημαντικό είναι να απλουστεύσω τη δουλειά τους, να μην το παρακάνω γιατί θα τους μπερδέψω. Πρέπει να τους κάνω να νιώσουν άνετα, να είναι οι εαυτοί τους».