Ο Ιβάν Αρμπολέδα, τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, παραχώρησε δηλώσεις σε Μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με την Κυρία, στο Κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ στάθηκε και στο τι θέλει να πετύχει ο ίδιος.
Ο Κολομβιανός κήπερ τόνισε πως στόχος της ομάδας της Αμμοχώστου είναι να παίξουν στην Ευρώπη τη νέα χρονιά, ενώ εξέφρασε την ευχή του να κληθεί ξανά στην Εθνική Κολομβίας.  Αναλυτικά:
Για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από Κύπρο: «Το ενδιαφέρον από Κύπρο και την Ανόρθωση προέκυψε από τον Δεκέμβριο μετά από κάποιες κλήσεις από τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας. Έλεγε πως με γνώριζε ως ποδοσφαιριστή, ότι ήξερε ποιος είμαι, με ρώτησε αν με ενδιαφέρει να έρθω και του είπα ναι. Ωστόσο, δεν έγινε λόγω τότε αλλά στα τέλη Μαΐου προς αρχές Ιουνίου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να είμαι μέρος του πρότζεκ του και έτσι δέχθηκα».
Ποιες οι πρώτες του εντυπώσεις από το πρωτάθλημα και οι στόχοι της Ανόρθωσης: «Έμεινα έκπληκτος με το πρωτάθλημα με τη θετική πλευρά. Όταν ήρθα συνάντησα καλούς παίκτες και ένα μεγάλο ανταγωνισμό που θα με βοηθήσει στο να γίνομαι συνεχώς καλύτερος. Υπάρχουν και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό στου δίνει επιπλέον κίνητρο. Όλες οι ομάδες παλεύουν για να βρεθούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα Λιγκ, στο Κόνφερενς Λιγκ…Όλες στοχεύουν εκεί. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη. Είναι ένα όνειρο για εμένα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για αυτό τον στόχο».
Για το ότι δεν αγωνίστηκε στην Κολομβία και πως νιώθει στην Κυρία: «Όταν ήμουν νέος ήθελα να μείνω και να αγωνιστώ στην Κολομβία αλλά λόγω των συνθηκών της ζωής κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η ζωή συνεχίζεται όμως και τώρα είμαι στην Ανόρθωση. Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η ομάδα μου, είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολύ κόσμο και φοβερή υποστήριξη από τον κόσμο μας. Ήταν όμορφο που επέστρεψα στα γήπεδα και ζω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Προσπαθώ να το απολαύσω και να κάνω το καλύτερο για την οικογένεια μου. Ότι κάνω, το κάνω για αυτούς».
Οι προσωπικοί του στόχοι; «Αυτή τη στιγμή έχω ως στόχο να δουλεύω σκληρά και σιωπηλά και να βρω τον παλιό καλό μου εαυτό. Θέλω να γίνω όπως ήμουν πριν μερικά χρόνια. Να είμαι ο παλιός καλός Αρμπολέδα που ήταν χαρούμενος και ήρεμος. Οι άνθρωποι εδώ με έκαναν να αισθανθώ δικός τους. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν οι οπαδοί μας. Εγώ θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και ίσως επιστρέψω στην Εθνική Κολομβίας μια μέρα».