Tην άκρη του νήματος γύρω από τη μυστήρια υπόθεση θανάτου του 40χρονου Ελλαδίτη Αθανάσιου Κοτσλή, που σκοτώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, από πτώση από μπαλκόνι διαμερίσματος στη Λευκωσία, αναζητεί η Αστυνομία.

Μπορεί οι Αρχές να ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας ότι για το θάνατο του 40χρονου διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, με φερόμενο θύτη τον 38χρονο Ιρανό συγκάτοικό του, ωστόσο από τις μέχρι στιγμές εξετάσεις της Αστυνομίας, δεν αποκλείεται οτιδήποτε και όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά.
Ο θάνατος του 40χρονου σημειώθηκε λίγο πριν τις 19:00, το απόγευμα της Κυριακής, λίγα λεπτά αφότου ο 40χρονος είχε μεταβεί στο διαμέρισμα που διέμενε με τον 38χρονο για να πάρει κάποια πράγματα που είχε ξεχάσει η συμβία του. Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της επιστροφής του στο σπίτι και του θανάτου του, οι γείτονες άκουσαν φωνές και στη συνέχεια εντόπισαν τη σορό του Ελλαδίτη στο έδαφος της πολυκατοικίας.

Αμέσως στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία, ως επίσης και ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία διενήργησε αυτοψία στη σκηνή, ενώ οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στον 38χρονο.

Τα νέα στοιχεία που έριξαν… σκοτάδι στην υπόθεση

Μπορεί οι Αρχές, με βάση τα στοιχεία που είχαν ενώπιον τους, να θεωρούσαν ότι όλα έδειχναν εγκληματική ενέργεια, ωστόσο κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν στοιχεία τα οποία έριξαν… σκοτάδι στην υπόθεση, αφού δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Στη σκηνή διενεργήθηκαν ευρείες εξετάσεις το πρωί της Δευτέρας και περισυνελέχθηκαν τεκμήρια, τα οποία αποστάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Την ίδια ώρα, ο φερόμενος θύτης μεταφέρθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο 38χρονος Ιρανός δεν παραδέχεται ενοχή και προβάλλει τους δικούς του ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι μαρτυρίες από γείτονες ότι υπήρχαν συχνές προστριβές μεταξύ θύτη και θύματος, για ασήμαντες αιτίες, όπως για παράδειγμα η φασαρία ή η ένταση της τηλεόρασης.

Nέος κύκλος ερευνών

Θέλοντας να αποκλείσουν ή να κλειδώσουν σενάρια, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσία θεωρούν ότι το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μέσα από νέες έρευνες, που θα γίνουν στη σκηνή που εντοπίστηκε η σορός του 40χρονου, αλλά και από καταθέσεις που θα δώσουν περίοικοι και ο στενός οικογενειακός κύκλος του θύματος και του φερόμενου θύτη.

Μάλιστα, οι Αρχές αναζητούν οποιονδήποτε ενδέχεται να είδε τι συνέβη την ώρα της πτώσης του 40χρονου από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία παρότι αναζήτησε, δεν εντόπισε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία ενδεχομένως να κατέγραφαν οτιδήποτε από την ώρα της πτώσης, αλλά και τι προηγήθηκε.

Σε περίπτωση που οι Αρχές καταλήξουν ότι δεν επρόκειτο για φόνο, αλλά για ατύχημα, αναμένεται να απολύσουν τον 38χρονο, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, αφότου προχωρήσουν οι έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του 40χρονου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο θάνατος του άτυχου Ελλαδίτη σημειώθηκε από πολυτραυματισμό από πτώση από ύψος.

ΠΗΓΗ: REPORTER