Έχει… κάτι ιδιαίτερο με τα νιάτα. Παραδοσιακά, η Άρσεναλ φροντίζει είτε να βγάζει από τις ακαδημίες της, είτε ν’ ανακαλύπτει και να φέρνει στην επιφάνεια κάποια ταλέντα που είναι γραφτό να δημιουργήσουν μια τρομερή ιστορία γύρω απ’ το όνομά τους. Και τώρα, ο Μπουκάγιο Σάκα, φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνεται κι εκείνος σε αυτή την «χρυσή» λίστα.
Ο Άγγλος επιθετικός της Άρσεναλ αναδείχθηκε κορυφαίος νεαρός ποδοσφαιριστής της σεζόν 2022-2023 από την PFA (Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών), έχοντας γίνει μέσα σε αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά ο νεαρότερος με 10+ τέρματα και ασίστ σε μια αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα των «κανονιέρηδων».
Παίζοντας καταλυτικό ρόλο στον πρωταθλητισμό της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα, έχοντας ξεπεράσει τα όσα δεινά ακολούθησαν για εκείνον μετά τον τελικό του Euro το 2021 με όσους ανεγκέφαλους προσπάθησαν να τον «πονέσουν» με ρατσιστικές επιθέσεις, ο Σάκα έδειξε πυγμή. Έδειξε σθένος που στην ηλικία των 20 ετών δεν εντοπίζεται και τόσο εύκολα.
Τα πεπραγμένα του στο γήπεδο και η δύναμη του χαρακτήρα του, είναι πλέον στοιχεία που κρίνονται απαραίτητα για την Άρσεναλ και το μέλλον του συλλόγου. Και εκείνος, έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής του κλαμπ που αναδεικνύεται ως ο καλύτερος νεαρός από την PFA (δηλαδή με την ψήφο των συναδέλφων του) μετά από ποδοσφαιριστές που έγραψαν μεγάλη ιστορία με την ομάδα της πρωτεύουσας.
Ο λόγος για τον Σεσκ Φάμπρεγας που κατέκτησε αυτή τη διάκριση για την σεζόν 2007-2008 και τον νυν προπονητή των τμημάτων υποδομής των «κανονιέρηδων» με παρουσία απίθανης βαρύτητας στα καλά του, Τζακ Γουίλσιρ (σεζόν 2010-2011).
Ο Μπουκάγιο Σάκα είναι από τα πιο αγαπητά παιδιά στις τάξεις των οπαδών της Άρσεναλ, με την οποία πλέον έχει ρεκόρ συμμετοχής σε 83 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος μετά και το πρόσφατο 2-2 με την Φούλαμ στο «Έμιρεϊτς»!