To πόρισμα των αρμόδιων Αρχών αναφορικά με τα αίτια της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το απόγευμα στην περιοχή Λιμνάτη, Άλασσας, Παραμύθας, Απαισιας και Κορφής, θα αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προκειμένου να σχολιάσει ενδεχόμενες ευθύνες.
Από το Συντονιστικό Κέντρο των αρμόδιων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχει στηθεί μεταξύ Λιμνάτη-Άλασσας, δήλωσε ότι έτυχε προκαταρτικής ενημέρωσης από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού και τόνισε ότι επί του παρόντος αυτό που προέχει είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής. Υπέδειξε ωστόσο την προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη για διαφύλαξη του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι πλείστοι βρίσκονται σε θερινές διακοπές.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει ανάγκη επιπρόσθετων μέτρων για διαφύλαξη των δασών στην ορεινή Λεμεσό, μετά το μπαράζ πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες, απάντησε ότι δεν αποκλείεται η αυστηροποίηση των ποινών και η τοποθέτηση καμερών ώστε να καταλήγουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι έρευνες των Αρχών για οποιαδήποτε φωτιά.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε επίσης ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει εκφράσει ετοιμότητα να συνδράμει στην επιχείρηση πυρόσβεσης, κάτι που θα εξεταστεί από Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών. Εξασφαλίστηκε εξάλλου η βοήθεια από Ιορδανία και Ισραήλ. Δύο ελικόπτερα από Ιορδανία θα προσγειωθούν απόψε στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο και εάν χρειαστεί θα φτάσουν πτητικά μέσα και από το Ισραήλ.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να συγχαρεί τα μέλη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντικών οργανώσεων για την άμεση ανταπόκριση και τη σκληρή δουλειά για κατάσβεση της φωτιάς.