Ο Τζανουλίτζι Μπουφόν κρέμασε τα γάντια του έπειτα από 28 σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Ιταλός θρύλος του ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την απόσυρσή του με ένα λιτό μήνυμα στο Twitter, σε ηλικία 45 ετών.
Μετά την λήξη της σπουδαίας καριέρας του τον περιμένουν νέοι ρόλοι. Ήδη γίνεται λόγος για αυτόν του επικεφαλής της εθνικής ομάδας της Ιταλίας.
Εκτός των γηπέδων ο Μπουφόν έχει και αρκετές επιχειρήσεις που του αποφέρουν πολλά έσοδα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισαν κάποιες αποτυχίες (Zucchi). Σήμερα, στο επίκεντρο των επενδύσεών του βρίσκεται η Gb Holding srl, εταιρεία με μοναδικό μέτοχο τον πρώην τερματοφύλακα. Ασχολείται με τη διαχείριση μετοχών και τη διαχείριση μάρκετινγκ και άλλων διαφημιστικών υπηρεσιών.
Ο πρώην πλέον ποδοσφαιριστής κατέχει το 20% της GVG Immobiliare μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του. Η συγκεκριμένη εταιρία ασχολείται με τη κατασκευή, την πώληση, τη μίσθωση και τη διαχείριση ακινήτων.
Ταυτόχρονα, στον τομέα των ακινήτων υπάρχει και η επένδυση στο ξενοδοχείο Stella della Versilia στην Τοσκάνη. Στο ομώνυμο Hotel Stella della Versilia srl, του οποίου ο Μπουφόν κατέχει το 17%, είχε έσοδα 1,6 εκατ. ευρώ το 2022 (1,2 εκατ. το 2021).
Εξάλλου ο 45χρονος Ιταλός έχει αναλάβει το 4,19% της Ciga, της εταιρείας μεγάλων ξενοδοχείων (που ιδρύθηκε στη Βενετία το 1906. Πρόκειται για ένα έργο (ακόμη ανενεργό) που συνδέεται με ιστορικές κατοικίες και διαμερίσματα κύρους προς ενοικίαση σε υψηλόβαθμους Ιταλούς και ξένους πελάτες.
Το τελευταίο επιχειρηματικό του βήμα είναι η Suolo & Ambiente srl, μία εταιρία, που δραστηριοποιείται στον αγροτικό και κτηματομεσιτικό τομέα.