Η τελευταία κλήρωση για ομίλους του Champions League πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε γνώριμα λημέρια, στο “Γκριμάλντι Φόρουμ” του Μόντε Κάρλο.

Η κληρωτίδα ήταν… ευγενική αυτήν τη φορά και δεν συγκέντρωσε πολλές μεγάλες ομάδες στους ίδιους ομίλους, όμως δεν θα λείψουν τα μεγάλα ντέρμπι. Το “γκρουπ του θανάτου” για φέτος μοιάζει να είναι το 6ο, στο οποίο βρίσκονται Παρί, Ντόρτμουντ και Μίλαν, την πιο μεγάλη ομάδα από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

Το πιο μεγάλο ζευγάρι ομάδων όμως φαίνεται πως είναι αυτό της Μπάγερν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον 1ο όμιλο, με τον Χάρι Κέιν να βρίσκεται κοντά στους “κόκκινους διαβόλους”, αλλά τελικά να φεύγει από την Τότεναμ για τους Βαυαρούς.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει κάποιο μεγαθήριο μαζί της, αλλά τη Λειψία και τον Ερυθρό Αστέρα. Όσο για την περσινή φιναλίστ, θα διεκδικήσει την πρόκριση με Μπενφίκα και Ζάλτσμπουργκ.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση αυτή είναι η τελευταία, αφού από τη νέα σεζόν θα εφαρμόζεται το σύστημα του ενός ομίλου 36 ομάδων.

Οι οκτώ όμιλοι του Champions League 2023-2024

  1. Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κοπεγχάγη, Γαλατάσαραϊ
  2. Σεβίλλη, Άρσεναλ, Αϊντχόφεν, Λανς
  3. Νάπολι, Ρεάλ, Μπράγκα, Ουνιόν
  4. Μπενφίκα, Ίντερ, Ζάλτσμπουργκ, Ρεάλ Σοσιεδάδ
  5. Φέγενορντ, Ατλέτικο, Λάτσιο, Σέλτικ
  6. Παρί, Ντόρτμουντ, Μίλαν, Νιούκαστλ
  7. Μάντσεστερ Σίτι, Λειψία, Ερυθρός Αστέρας, Γιουνγκ Μπόις
  8. Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Σαχτάρ, Άντβερπ