Ο Άρης θα κοντραριστεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Κοπεγχάγη-Σπάρτα Πράγας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον προκριθούν επί της Ράκοφ.
Οι Δανοί στέφθηκαν πρωταθλητές για 15η φορά στην ιστορία τους, ενώ κατέκτησαν και το κύπελλο κάνοντας νταμπλ! Ο κόουτς τους είναι ο 35χρονος Γιάκουμπ Νέστρουπ, ενώ έπειτα από τρία ματς στο πρωτάθλημα έχει το απόλυτο με 9 βαθμούς, ισοβαθμώντας μαζί με την Νόρτζελαντ στην κορυφή. Τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο έκαναν ένα μεγάλο «μπαμ» αφού συμφώνησαν με τον Νορβηγό ακραίο επιθετικό Μοχάμεντ Ελιονούσι, ποδοσφαιριστή της Σαουθάμπτον που αγγίζει τα 9 εκ ευρώ! Η αξία του ρόστερ της Κοπεγχάγης φτάνει τα 59.3 εκ., ενώ έδρα της είναι το «Πάρκεν» χωρητικότητας 38.065 θέσεων. Oι Δανοί είναι…γνώριμοι από τις αναμετρήσεις με το ΑΠΟΕΛ αλλά και από το ότι αγωνίστηκε εκεί ο Πιέρος Σωτηρίου.

Όσον αφορά τους Τσέχους, κατέκτησαν το πρωτάθλημα μετά από 9 χρόνια και συγκεκριμένα μετά τη σεζόν 2013/14. Ο 46χρονος Δανός Μπράιαν Πρίσκε είναι προπονητής της Σπάρτα Πράγας ενώ στο πρωτάθλημα η ομάδα της Τσεχίας, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 βαθμούς έπειτα από τρία ματς, προχωρώντας…αλάνθαστη. Το γήπεδο της είναι το «Έπετ Αρένα» χωρητικότητας 18.349 θέσεων, ενώ η αξία του ρόστερ της φτάνει τα 44 εκ. Ακριβότερος ποδοσφαιριστής της είναι ο Γιαν Κούτστα, με 9 εκ ευρώ, μεταγραφικό απόκτημα τη φετινή περίοδο από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Τέλος, στη Σπάρτα Πράγας αγωνίζονται και δύο πρώην…δικοί μας. Πρόκειται για τους Γκασίμ Λάτσι του ΑΠΟΕΛ και Βίκτορ Ολατούντζι της ΑΕΚ!

Θράσος Δημητρίου