Άργησε λίγο, αλλά τελικά ο Χάρι Κέιν αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Έχοντας μόλις συμπληρώσει τα 30 του χρόνια, έφυγε από το Βόρειο Λονδίνο ώστε να γίνει κάτοικος Μονάχου. Η Μπάγερν είδε στο πρόσωπο του Άγγλου φορ το ιδανικό κομμάτι για τη συμπλήρωση του επιθετικού της παζλ.
Δε δίστασε για το λόγο αυτό να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Αριθμός που τον τοποθετεί στη δεύτερη θέση της λίστας με τις πιο δαπανηρές μεταγραφές ποδοσφαιριστών, που έχουν ξεπεράσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.
Στην πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να βρίσκεται άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει αποδείξει εδώ και πολύ καιρό ότι αψηφά επιδεικτικά την ημερομηνία γέννησης που αναγράφει η ταυτότητά του. Έτσι, στα 33 του, όταν και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2018, μετακόμισε στη Γιουβέντους, με το κόστος της μεταγραφής του να φτάνει στα 117 εκατομμύρια ευρώ.

skysports-cristiano-ronaldo_4510781.jpg

Την πρώτη 3άδα συμπληρώνει ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, σε ηλικία 31 ετών, άφησε, πριν από μερικές ημέρες, το Παρίσι για τη Σαουδική Αραβία. Φυσικά, η μετακίνησή του είχε και το ανάλογο αντίτιμο. Η Αλ Χιλάλ έδωσε 90 εκατομμύρια στην Παρί Σεν Ζερμέν, καταβάλλοντας μάλιστα στον ίδιο 300 εκατομμύρια, ώστε να φορέσει τη φανέλα του συλλόγου για δύο σεζόν!

neymm.jpg

Ο Κασεμίρο αποτελεί τον τέταρτο ποδοσφαιριστή στη σχετική λίστα, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 70.7 εκ. προκειμένου να τον κάνει δικό της στα 30 του χρόνια, το καλοκαίρι του 2022. Στην πέμπτη θέση είναι ο Μίραλεμ Πιάνιτς, με την Μπαρτσελόνα να δίνει στη Γιουβέντους 60 εκ. το 2020, για να τον αποκτήσει επίσης στα 30 του, ενώ στην έκτη είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν και πάλι… πρωταγωνιστικό ρόλο, ξοδεύοντας 45 εκατομμύρια το 2022, για να τον φέρουν από το Μόναχο σε ηλικία 33 ετών.

lewa.jpg

Ακολουθεί ο Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος στα 30 του πήγε από τη Γιουβέντους στη Μίλαν το 2017 έναντι 42 εκατομμυρίων. Με το ίδιο ποσό μετακόμισε και ο Παουλίνιο από την Μπαρτσελόνα στην Εβεργκράντε τον Ιανουάριο του 2019 και μάλιστα στην ίδια ηλικία.
Τις δύο τελευταίες θέσεις της δεκάδας καταλαμβάνουν ο Ράτζα Ναϊνγκολάν και ο Καλιντού ΚουλιμπαλίΊντερ και Τσέλσι σπατάλησαν αμφότερες 38 εκατομμύρια για να τους αποκτήσουν, όντες σε ηλικία 30 και 31 ετών αντίστοιχα.

koulibaly.jpgΌπως βλέπουμε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, ανάγκασε τις ομάδες να ξοδέψουν αρκετά χρήματα για να τους ντύσουν στα χρώματά τους, έστω κι αν δεν βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας τους. Τελευταία παραδείγματα είναι ο Χάρι Κέιν και ο Νεϊμάρ, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι η λίστα θα ανανεώνεται με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς στο εγγύς μέλλον.