Ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε την πώληση του 29,5% του Barça Vision στο επενδυτικό ταμείο Libero και στους συμβούλους ιδιωτικών επενδύσεων NIPA Capital έναντι 120 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ένα μέρος του ποσοστού που βρισκόταν στα χέρια της Orpheus Media και του Socios.com.

Το Barça Vision είναι η πρωτοβουλία του συλλόγου να συγκεντρώσει όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με το Web3, τα NFT και τα metaverses που αποτελούν μέρος της στρατηγικής του συλλόγου για την κατασκευή του Espai Barça Digital.

Πηγές της συμφωνίας επισημαίνουν ότι η επιχείρηση βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις από την αρχή του έτους.

Με αυτή τη συμφωνία αναμένεται ότι η Μπαρτσελόνα θα μπορεί να αρχίσει την εγγραφή παικτών για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος τον Ιούνιο, αλλά και οι νέες μεταγραφές των Ινίγκο Μαρτίνεθ, και Οριόλ Ρομέου δεν έχουν επίσης εγγραφεί.

Παίκτες όπως ο Ρόναλντ Αραούχο, ο Μάρκος Αλόνσο, ο Σέρχι Ρομπέρτο και ο Ινάκι Πένια, που υπέγραψαν νέα συμβόλαια, παραμένουν επίσης μη εγγεγραμμένοι στη LaLiga, λόγω της παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play (FFP) από τον σύλλογο.

Αυτό σημαίνει ότι οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν μόνο 12 παίκτες διαθέσιμους για το ντεμπούτο τους στη νέα σεζόν, ένα πρόβλημα, το οποίο μετά τη νέα συμφωνία φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί.

Επιπλέον, ο σύλλογος ανακοίνωσε συμφωνία με την Mountain & Co. I Acquisition Corp, μια εταιρεία επενδύσεων τεχνολογίας, προκειμένου να αναζητήσει χρηματοδότηση για την Barça Vision και την Barça Media στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η Barca Media θα ξεκινήσει τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο Nasdaq με έδρα τη Νέα Υόρκη το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.