Η πρόκριση στα πλέι οφ σφραγίστηκε, το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι μπορεί να περιμένει λίγο και πλέον στο μυαλό όλων στριφογυρίζει το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΖ.
Το ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι παίζει εκτός έδρας αλλά για να καταφέρει να επιβεβαιώσει αυτό τον τίτλο, πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει αυτά που λέγονται για κάθε πρεμιέρα.
«Κάθε αρχή και δύσκολη», «η πρεμιέρα κρύβει παγίδες» είναι οι συνηθισμένες εκφράσεις που συνοδεύουν πάντα την 1η αγωνιστική και σε καμιά περίπτωση στο ΑΠΟΕΛ δεν θέλουν να πέσουν σε αυτή την παγίδα.
Απομένει άλλη μια προπόνηση για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία, αυτή του Σαββάτου και τότε ο Σα Πίντο θα έχει κατασταλάξει πλήρως για το τι θα παρατάξει.
Ο Πορτογάλος προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στον Χοσέ Κρέσπο τον οποίο ελπίζει να έχει διαθέσιμο την Πέμπτη στην Γάνδη, ενώ πιθανότατα θα δώσει χρόνο σε ποδοσφαιριστές που χρειάζονται λεπτά στα πόδια τους για να βρεθούν σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας όπως ο Ντογκαλά που επέστρεψε την περασμένη Πέμπτη με γκολ, ο Βιγιαφάνες και ο Πέτροβιτς (οι δύο τελευταίοι ήταν βασικοί με την Ντίλα Γκόρι).
Το παιχνίδι με την ΑΕΖ είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 20:00 στο «Αμμόχωστος», ενώ νωρίτερα στις 17:00 θα παίξει η Γάνδη με την Σεν Τρούιντεν για το Βελγικό πρωτάθλημα και θα έχουν αρκετοί δουλειά οι συνεργάτες του Πίντο σε μια προσπάθεια να αλιεύσουν επιπλέον πληροφορίες για την αντίπαλο λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι.

Χρίστος Χρίστου