Όλα δείχνουν ότι ο μιας από τις αποκαλύψεις τους περσινού πρωταθλήματος, ο Τσίκο Μπάνζα θα μετακομίσει από τη Νέα Σαλαμίνα στην Ανόρθωση.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι δύο ομάδες τα έχουν βρει και εφόσον ξεπεραστούν και κάποια διαδικαστικά θέματα τότε θα προκύψει και η ανακοίνωση.
Ο Αγκολέζος δεν θα είναι ο πρώτος που θα μετακομίσει από τους «ερυθρόλευκους» στην συμπολίτισσα Ανόρθωση.
Η «Κυρία» ανά τακτά χρονικά διαστήματα «ψωνίζει» από τη Νέα Σαλαμίνα.
Μετακινήσεις έγιναν και πολύ πιο πριν αλλά στην σύγχρονη ιστορία των δύο ομάδων, το μεγάλο «χτύπημα» από την Ανόρθωση έγινε το καλοκαίρι του 1997 όταν απέκτησε από τη Νέα Σαλαμίνα τον αρχηγό της και δεινό σκόρερ Πάμπη Ανδρέου και το μεγάλος της ταλέντο Γιάννο Οκκά.
Το 2001 το καλοκαίρι η Ανόρθωση απέκτησε άλλον έναν ποδοσφαιριστή από τη Νέα Σαλαμίνα που έμελλε να γίνει αρχηγός της «Κυρίας» και να γράψει ιστορία.
Το όνομα αυτού Νίκος Νικολάου, ο άνθρωπος που με τους υπόλοιπους στην Ανόρθωση έγραψαν τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας.
Ακολούθησε η μεταγραφή του Γιώργου Παναγή από τη Νέα Σαλαμίνα στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2007, με τον Κύπριο μέσο να αποτελεί επίσης μέλος της μεγάλης ομάδας του Champions League.
Τον Ιανουάριο του 2019 η Ανόρθωση απέκτησε τον Ανδρέα Λεμέσιο από τη Νέα Σαλαμίνα.
Το καλοκαίρι του 2019 ήταν η σειρά του Μαργκάσα να μετακομίσει από τους «Ερυθρόλευκους» στην «Κυρία» για να φτάσουμε στο διπλό χτύπημα του καλοκαιριού του 2020 με Κορέια και Ελουντού.
Τώρα ήρθε η σειρά του Τσίκο.

Χρίστος Χρίστου