Σύσταση μόνιμης ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για προγραμματισμό δράσεων που πρέπει να γίνουν από την ΑΗΚ, με στόχο να μειωθεί ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διέρχονται από τα δάση και την ύπαιθρο, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι διευθύνσεις της ΑΗΚ και του Υπουργείου Γεωργίας, μετά από συνάντηση για το θέμα αυτό.
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση μεταξύ ΑΗΚ, Υπουργείου Γεωργίας και Τμήματος Δασών, στα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία, η Πρόεδρος της ΑΗΚ, Δέσποινα Παναγιώτου​-Θεοδοσίου, είπε ότι έχει αποφασιστεί η σύσταση μιας μόνιμης ομάδας που θα εξετάζει τις πυρκαγιές ειδικά στα κρατικά δάση και που θα κάνει τακτικές συνεδριάσεις. Σημείωσε ότι η ομάδα αυτή θα καταρτίσει ένα πρόγραμμα «έτσι ώστε σύντομα, ελπίζουμε, να μπορέσουμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για να μην έχουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα κάθε χρόνο».
Ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου, είπε ότι «αναγνωρίστηκε το πρόβλημα ότι μέσα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια, που διέρχονται από τα κρατικά δάση, και την ύπαιθρο, είναι δυνατό να προκληθούν πυρκαγιές», γι’ αυτό αποφασίστηκε η σύσταση μιας μόνιμης ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη από την ΑΗΚ, το Τμήμα Δασών, και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα συνέρχονται μια φορά τον μήνα, πρόσθεσε, «ώστε να γίνει ένας προγραμματισμός δράσεων που πρέπει να γίνουν από την ΑΗΚ με στόχο να μειωθεί ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διέρχονται από τα δάση και την ύπαιθρο».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος της ΑΗΚ, ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου, ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Άδωνις Γιασεμίδης, ο Διευθυντής Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και λειτουργοί του Τμήματος Δασών και της ΑΗΚ.