Με ανάρτησή του στα social media, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου αναφέρεται στους Κύπριους ποδοσφαιριστές της ομάδας και την κριτική που δέχονται από μερίδα οπαδών, ζητώντας να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν! Αναλυτικά όσα έγραψε:
«Οι συμπατριώτες μας ποδοσφαιριστές αποτελούν για την ΟΜΟΝΟΙΑ μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων.
Αυτό που ο κόσμος ζητούσε επιτακτικά για πολλά χρόνια, σήμερα το έχουμε: Κύπριους ποδοσφαιριστές βγαλμένους μέσα από τα σπλάχνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να πρωταγωνιστούν φορώντας τη φανέλα της, να κατακτούν τίτλους και να παίζουν σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους. Ήταν μια υπόσχεση που υλοποιείται.
Αυτή είναι η φιλοσοφία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παίζει και με Κύπριους ποδοσφαιριστές. Η πρώτη ομάδα τροφοδοτείται και από την Ακαδημία. Οι Κύπριοι έχουν ίσες ευκαιρίες.
Πέρσι διαφωνήσαμε με την αύξηση του αριθμού των ξένων από 15 σε 17. Ήταν μια απόφαση που έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και την εθνική μας. Ταυτόχρονα, διαβεβαιώσαμε πως η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει. Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι κανονικά στελέχη του ρόστερ μας. Είναι παίκτες πάνω στους οποίους η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστεύει και βασίζεται. Κανείς από την οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν πρέπει να επιτρέπει αυτοί οι ποδοσφαιριστές να μετατρέπονται ως οι εύκολοι στόχοι.
Επιπλέον, όταν μετράμε πόσους ξένους έχουμε στο ρόστερ μας, ταυτόχρονα θα πρέπει να μετράμε και πόσους πρωτοκλασάτους διεθνείς Κύπριους ποδοσφαιριστές διαθέτουμε. Εάν θέλουμε όντως η ΟΜΟΝΟΙΑ να παίζει και με Κύπριους, αυτό – πέρα του να το λέμε – πρέπει να το δείχνουμε και με τις πράξεις μας.Κλείνοντας, υπάρχει κάτι εξίσου σημαντικό: Τοξικά σχόλια από μια πολύ μικρή μερίδα ατόμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα όρια της ανθρωποφαγίας και του εκφοβισμού, μόνο ζημιά προκαλούν στα θύματά τους, που είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και στην ΟΜΟΝΟΙΑ ευρύτερα. Άμεσα πρέπει να πάψουμε να τα ανεχόμαστε και να τα σταματήσουμε.
Τα άτομα αυτά πρέπει να βρουν απέναντί τους τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι η στιγμή να μπει ένα τέλος σε αυτές τις συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα ποδοσφαιριστών. Δεν μιλάμε για την καλόπιστη κριτική, αλλά για συμπεριφορές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και την ίδια την ΟΜΟΝΟΙΑ».