Δηλώσεις στην «Equipe» σχετικά με το παρελθόν του στον Ολυμπιακό, αλλά και το μέλλον του έκανε ο Ματιέ Βαλμπουενά.
Ο 39χρονος Γάλλος τόνισε πως είναι λίγο απογοητευμένος που αποχώρησε από τους «ερυθρόλευκους», ενώ πρόσθεσε πως παρά το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, δεν έχει κάτι επίσημο στα χέρια του. Ακόμη, ανέφερε πως στην Ελλάδα θα έπαιζε μόνο για τους Πειραιώτες.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Γιατί έφυγες από τον Ολυμπιακό;
«Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια εκεί καθώς είχα καλή απόδοση, είχα πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο και τους οπαδούς, συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να μιλήσουμε για το μέλλον. Υπέγραφα μόνο μονοετή συμβόλαια που παρατείναμε κάθε φορά. Μόλις ολοκληρώσαμε μια κάπως περίπλοκη σεζόν όπου τερματίσαμε τρίτοι και δεν κατακτήσαμε έναν τίτλο. Είχαμε και τέσσερις διαφορετικούς προπονητές. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να συνεχίσω να επιβλέπω τους νέους στην ομάδα, αλλά ο σύλλογος προτίμησε να μου προσφέρει να γίνω μέλος του επιτελείου. Ήμουν λίγο έκπληκτος».
Λίγο απογοητευμένος;
«Ναι, λίγο. Δεν είχα προσδοκίες όσον αφορά τον χρόνο παιχνιδιού, δεν διεκδικούσα κάτι συγκεκριμένο. Αλλά ήρθε ένας νέος προπονητής, ένας νέος αθλητικός διευθυντής επίσης. Έβαλαν τους όρους τους, ήθελαν να αναζωογονήσουν το ρόστερ και έμειναν πολλοί τριαντάρηδες εκτός. Κατάλαβα με τον καιρό ότι ίσως ήταν καλύτερο να φύγω κι εγώ, ότι δεν έπρεπε να μείνω».
Αλλά δεν βαρέθηκες να ψάξεις μία νέα αρχή;
«Ξέρεις, μερικές φορές, οι ποδοσφαιριστές, παραπονιόμαστε λίγο, δεν θέλουμε πάντα να σηκωθούμε το πρωί για να πάμε στην προπόνηση, αλλά γρήγορα καταλαβαίνουμε πόσο τυχεροί είμαστε. Το συνειδητοποιώ. Θέλω ακόμα να ανακαλύπτω νέα πράγματα, να διασκεδάζω».
Είναι δυνατή η επιστροφή στη Γαλλία;
«Δεν είμαι κλειστός αλλά, ειλικρινά, δεν είναι η προτεραιότητά μου. Ακόμα και στο Μπορντό, όπου όλα ξεκίνησαν και θα μπορούσαν επίσης να έχουν τελειώσει;
Θα ήταν υπέροχη ιστορία, είναι αλήθεια (χαμογελάει). Ακόμη και στη Ligue 2, η Μπορντό αντιπροσωπεύει κάτι για μένα. Θα δούμε»
Έχεις ήδη προτάσεις;
«Από την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής μου από τον Ολυμπιακό, είχα αρκετές κλήσεις από ατζέντηδες, μάνατζερ ή μεσάζοντες για να μου πουν για το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο, αλλά τίποτα συγκεκριμένο για τη στιγμή. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει πολλές επαφές στην Ελλάδα και προσφέρθηκε να μου βρει ομάδα. Αλλά στην Ελλάδα ήθελα να παίξω μόνο για έναν σύλλογο: τον Ολυμπιακό. Είμαι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Στα δεκαοκτώ χρόνια καριέρας, είναι η πρώτη φορά που είμαι ελεύθερος. Εξακολουθώ να θέλω να διασκεδάζω και, ειλικρινά, η οικονομική πτυχή δεν παίζει ρόλο».